Bu Meclis'in suyu mu çıktı, niçin Cumhurbaşkanı'nı seçemesin?

Haber Giriş : 30 Eylül 2005 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis Başkanı Arınç, "Cumhurbaşkanı seçimi"ni gündeme getirdi: Günü geldiğinde bu Meclis'in milletvekilleri Cumhurbaşkanı'nı seçer

Meclis Başkanı Bülent Arınç dün, NTV'de katıldığı programda gündemdeki konuları değerlendirdi. Arınç'ın açıklamaları şöyle:

Ek protokol: Ek Protokolün Meclis'e gelip onaylanmasını bekleyenler varsa, mümkün değil. Kaldı ki böyle bir şey doğru da değil. Bu müzakareler başladıktan belli bir süre sonra yapılabilir.

Cumhurbaşkanı: Bu parlamento da yeni Cumhurbaşkanı'nı seçmemeli diyenlerin doğru olmadığını düşünüyorum. Bu Meclis'in suyu mu çıktı, niçin Cumhurbaşkanı'nı seçmesin. Bunu engelleyecek geçersiz sayacak hiçbir argümanın bulunmadığını düşünüyorum. Sezer'in meşruiyeti tartışılıyor mu, hayır! Buna önce biz karşı çıkarız. Günü geldiğinde bu Meclis'in vekilleri Cumhurbaşkanı'nı seçer.

Silahlı vekil: Silah taşıma ve kullanma konusunda Türkiye'de bir başıbozukluk var. Maalesef bu olaylara iki milletvekilinin de karışması bizi çok üzdü. O bölgenin geleneği olsa bile onu kabul edip sürdürmek çok yanlıştı. O arkadaşlarımızla da bu konuyu görüştüm. Ama bu asıl hükümetin, İçişleri'nin görevidir. 1 Ekim konuşmamda birkaç cümleyle bu konuya eğileceğim. Bugün üzerinde silahla Meclis'e gelen milletvekili sayısı ikiyi geçmez.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber