Şehit Engizek'in mezarını ziyaret eden eşi: Ona daha çok bağlanıyorum

Hakkari'nin Çukurca ilçesi Irak sınırında yaklaşık bir ay önce şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Hayrullah Engizek'in (23) mezarını ziyaret eden eşi Yeter Engizek (22) gün geçtikçe eşine daha çok bağlandığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2012 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurban Bayramı'na 1 gün kala Mersin Şehit Mezarlığı içinde bulunan şehitlik ziyaretçilerin akınına uğradı. Şehit yakınları evlatlarının başında Fatiha okuyup karanfil bıraktı. Bazı anne babaların ziyaret sırasında gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

Yeter Engizek de yaklaşık 1 ay önce Çukurca'da şehit olan eşi Piyade Uzman Onbaşı Hayrullah Engizek'in (23) Mersin Şehitliği'nde bulunan mezarını ziyaret etti. Yakınları ile birlikte henüz yapılmayan mezarın başına gelerek Fatiha okuyan Yeter Engizek, yanında getirdiği karanfilleri eşinin mezarına bıraktı. Zaman zaman duygularına hakim olamayan acılı eş Engizek, şehit olmadan görüştükleri eşinin bu gün geleceğini söylediğini belirtti. "Ama kısmet değilmiş kaderimizde bu varmış ne diyebilirim ki" diyerek duygularını ifade eden Engizek, "Geçen bayramda da yoktu ama en azından arayıp soruyordu." dedi.

Eşini tarif etmesinin imkansız olduğunu anlatan Engizek, "8 yıldır biz görüşüyorduk eşimle 14 aylık evliyim. Yaklaşık 7 ay beraber kaldık. 7 aydır da görevdeydi." şeklinde konuştu. Eşinin şehit olmasının kendisi için hiç bir şeyi değiştirmediğini anlatan Engizek, "Sadece eşimin yokluğu var. Belki benim onu kaybetmiş olmam yani şehit olması soğutması gerekiyordu ama beni soğutmuyor. Beni daha çok kendisine bağlıyor. Sadece Rabbime güveniyorum. Oradaki askerlerin hepsini Rabbime emanet ediyorum." diye konuştu.

Diğer şehit anne ve babaları da evlatlarından ayrı kalmaktan duydukları üzüntüyü dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber