Erzurum'da kaçan iki kurbanlık ortalığı birbirine kattı

Erzurum'da kesilmek üzere arefe günü evlere götürülen iki kurbanlık sahiplerinin elinden kaçınca ortalığı birbirine kattı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Ekim 2012 19:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaçan kurbanlıklar biri kadın toplam 5 kişiyi yaraladı. Çılgına dönen hayvanları Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı bünyesinde oluşturulan 'kurban yakalama timi' etkisiz hale getirdi.

İlk olay kent merkezine 7 kilometre uzaklıktaki Yakutiye ilçesine bağlı Çiftlik köyünde meydana geldi. Satın aldığı kurbanlığı pikapla evine götüren 55 yaşındaki İzzettin Kuşkapan hayvanı araçtan indirmek istediği sırada boynuz darbeleri ile kafasından yaralandı. İzzettin Yıldız hastaneye kaldırılırken köylüler kaçan kurbanlık ineği yakalamak için saatlerce mücadele etti. Köyde sahibinin dışında biri kadın 3 kişiyi daha yaralayan inek bir evin bahçe duvarını uçurdu ve girdiği bir evin tandırına düşerek arka ayakları feci şekilde yandı. Adeta çılgına dönen kurbanlık inek, 20 kişi tarafından yere yarılıp ayakları bağlanarak etkisiz hale getirildi. Köye gelen 'kurban yakalama timi' hayvana iğne yaparak sakinleştirdi.

Merkez Yakutiye ilçesininin kombina semtinde yine sahibinin elinden kaçan bir boğa yaklaşık 1 saat kaçarak cadde trafiğini birbirine kattı. Boğa kendini yakalamak isteyenlerden birini elinden yaraladı. Hırçın boğa belediye ekipleri tarafından defalarca tüfekle uyuşturucu iğneyle vuruldu. Buna rağmen ayakta kalmayı başaran boğa kaçmak isterken bir bahçenin dikenli tellerine takıldı. Boğa iğnenin de etkisi ile güçlükle zapdedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber