Kimse Yok mu Derneği gönüllerini Kürtçe, Türkçe, Arapça ve Zazaca karşılıyorlar

Bitlisliler, Türkiye'nin farklı şehirlerinden ve dünyanın dört bir yanından ihtiyaç sahiplerine el uzatmak üzere memleketlerine gelen Kimse Yok mu Derneği gönüllülerinin bayramını Kürtçe, Türkçe, Zazaca ve Arapça dillerinde kutluyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ekim 2012 15:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bitlis'te buluşan Kimse Yok mu Derneği gönüllüleri bayramlarını Kürtçe kutlayan Bitlislilerin bayramını Türkçe dilde kutlayarak Kurban Bayramı'nda olağanüstü bir seferberlik başlattı. Her bayram olduğu gibi bu bayramda da Bitlisli ihtiyaç sahibi aileleri yalnız bırakmayan Kimse Yok mu gönüllüleri Bitlis'te bayram sevincini ihtiyaç sahipleri ile birlikte yaşıyor. İhtiyaç sahibi 84 yaşındaki Nusrettin Yılmaz Kürtçe konuşarak bu bayramda kendilerini yalnız bırakmayanlara teşekkür etti. 62 yaşındaki Feride Alikan ise Kimse Yok mu Derneği gönüllülerini Arapça dilde karşılayarak, "7 çocuğum var. Hoşgeldiniz. Bayramınız kutlu olsun" diyerek şöyle konuştu: "İzmir'den gelen Kimse Yok mu ekibine bizi unutmadığınız için bu bayram günü Allah hepinizden razı olsun. Biz bu güne kadar hiçbir ayrım yapmadan her canlıyı her insanı Allah yarattı diye sevdik ve saydık. Bu günde Türkiye'nin dört bir yanından gelen ağabeylerime çok teşekkür ediyorum. İnşallah gücüm yeterde bir dahaki bayram biz onları aileleriyle beraber bir bayram günü ziyaret etmeye gideceğiz."

İzmir'den gelen Kimse Yok mu Derneği gönüllüsü Osman Sakman ise "İzmir'den gelip bu kardeşlerimle beraber oldum için çok mutluyum. Bizi Kürtçe dilde karşıladılar. Bizde onlara Türkçe karşılık verdik. Ortak noktamız ise dinimiz ve kardeşliğimiz oldu. İnşallah bu kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız."

Kimse Yok Mu gönüllüsü Faruk Özden ise "İnşallah bu güzellikler sayesinde tarihte olduğu gibi bu kardeşlerimizle her zaman güzellikler içerisinde birbirimizi ziyaret edeceğiz. İnşallah bu Kurban Bayramı vesilesiyle bu terör ve aradaki nifak tohumları biter ve huzura kavuşuruz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber