Başbakan: Polise, barikatları kaldırın demedim/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Ekim 2012 07:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şahin bilgi verdi

AKM'de resmi geçit töreni sürerken, Ulus'ta CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu da etkileyen gazlı müdahale geldi. Bu gelişme üzerine Erdoğan protokoldeki yerinden kalkarak 15 dakika süreyle olaylarla ilgili bilgi aldı. Başbakan, yerine dönmesinin hemen ardından İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'le bir süre konuştu. Şahin'in, bu konuşmanın ardından, hızla törenden ayrıldığı gözlendi. Aynı dakikalarda Ulus'taki polis barikatı da kaldırıldı, vatandaşlar Anıtkabir'e yürüdü. Şahin'in Ulus'taki olayları da havadan takip ettiği belirtildi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Ulus'ta yaşanan gerginlikle ilgili olarak 'Polise barikatı kaldırma emrini ben vermedim. Yaşananlar Cumhuriyet mitinglerine benziyor. CHP illegal örgütlerin peşine takılıyor. 2007'yi özlüyorlardır ama bu kimseye bir şey kazandırmaz. Cumhuriyeti cumhur korur. Sinan Erdem gibi bir salonu yapmak bize nasip oldu. Ankara'daki olaylarla tenis turnuvasındakileri yapanlar aynı zihniyet. CHP kaybeder' diye konuştu.

İŞTE BAŞBAKANIN AÇIKLAMASI

?Yürüyüşe izin verilmemesi söz konusu değil. Biz bir hukuk devletinde yaşıyoruz. Sekiz ayrı noktada Ankara'da kutlama yapılıyor. Bunların hiçbirini kabul etmiyor. Ulus'ta toplanıp Anıtkabire yürüyeceğiz diyorsun. Madem birlik ve beraberlik istiyorsunuz o zaman bizim yanımızda yer almalıydınız. Daha önceden Sayın Kılıçdaroğlu, törenlere katıldı benim yanımda durdu. Böyle kutlamalıydık.

DİREKTİFİ BEN VERMEDİM

Barikatları kaldırma direktifini ben vermedim. Yaralı polisler var. Onlar görülmüyor yalnız su ve biber gazı görünüyor. Polis görevini yapmadı. 11 yaralı polisimiz var. Bir polis memurunun burnu kırıldı. Onlar görünmüyor, su ve biber gazı görülüyor. Ben partime talimat verdim. Herkes geldi resmi programlara katıldı. Olması gereken buydu. Onlarsa illegal peşine takılıp legal hela getirmeye çalışıyor. Bu yapılan alternatif bir kutlama değil. Provakatif bir eylem yapılmaya çalışılıyor. Biz ise yan yana olmaktan yanaydık. Gönlümüz böyle olmasını arzu ederdi. Ama Sayın Kılıçdaroğlu zihniyeti böyle şeyleri anlamıyor. Yaşananlar Cumhuriyet mitinglerine benziyor. 2007'yi özlüyorlardır, ama bu kimseye bir şey kazandırmaz.

NİFAK SOKMAK İSTİYORLAR

Benim eşimle ve Hayrünnisa Hanım arasında tatsızlık olduğunu söylüyorlar. Böyle birşey yok, yalan, uydurma. Nifak sokmaya çalışıyorlar. Boşuna gayret ediyorlar.?

Başbakan Erdoğan, Tenis Turnuvasında bakanların yuhalanmasıyla ilgili soruya da ?Aynı şeyi bana da yaptılar. Türkiye'de Sinan Erdem gibi bir salon yapmak bize nasip oldu. 45 milyon lira harcadık. Organizasyon yaptık

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber