İslamiyeti araştırırken tanıştığı Yunus ile evlenerek Müslüman oldu

Güney Amerika ülkesi Şili'de çalışan Yunus Hatılcık(29) ile Şilili Hıristiyan bir ailenin kızı Carolina Calderon(29), Karabük'ün Yenice ilçesine bağlı Kuzdağ köyünde dünya evine girdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2012 12:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Müslümanlığı kabul ederek Kübra ismini alan Calderon, Türkiye'nin şirin bir köyünde evlenmesinin mutluluk verici olduğunu söyledi.

Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, damadın babası Satılmış ve annesi Fatma Hatılcık ile köy sakinlerinin katıldığı törende konuşan Yenice Müftüsü Ramazan Ökten, ?Yunus kardeşimiz, şirketinin emrinde Şili'ye çalışmaya gidiyor. Bu arada Carolina ile tanışıyor. Carolina, koyu bir Hıristiyan aileden geliyor. Ancak kızımız bir arayış içindeyken Yunus kardeşimiz ile tanışıyor. Müslümanlığı araştırıyor ve insanlığı tatmin eden tek dinin İslâm olduğunu kanaat ederek Müslümanlığı seçiyor. Şilili gelin kızımız, hem Türkiye'yi görmek hem de dini merasimle Yunus kardeşimizin köyünde nikâh kıyılmasını istedi. Bizler de dua ederek vatandaşların huzurunda nikâhlarını kıydık. Güney Amerika ülkesinden gelip düğün yapmak çok anlamlı olmuştur. Allah mutluluklarını daim etsin.? dedi.

Nikâh töreni, edilen duaların ardından sona erdi.

Cihan Haber Ajansı'nın (Cihan) sorularını cevaplandıran giyim firması çalışanı Yunus Hatılcık, ?Biz arkadaşlarla akşam yemeği için gitmiştik. Eşim de arkadaşlarıyla yemeğe çıkmış. Burada başlayan tanışıklığımız evliliğe döndü. Çok mutluyuz. Eşim normalde Hıristiyan bir aileden geliyor. Ancak kendisi zaten arayış içindeymiş, benimle tanışınca Müslümanlığı araştırdı ve Müslüman oldu. Çok mutluyuz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber