?Son Balo' Adana'da canlandırıldı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 89. yıldönümü kapsamında Mustafa Kemal Atatürk'ün son balosu, Adana'da Optimum Outlet AVM'de canlandırıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2012 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fener Alayı'nın oluşturulduğu etkinlikte, bando ekibi başta '10. Yıl'' olmak üzere tüm marşlar çalarak coşkuyu doruk noktaya ulaştırdı. Optimum ziyaretçileri, bandonun çaldığı marşlara eşlik ederken, gösteri ekibi de Türk bayrakları ile tören geçişinde bulundu.

Kutlamalar çerçevesinde Atatürk'ün katıldığı son balo da canlandırıldı. Gösteri alanında balo konsepti oluşturulurken, vals dansları ve zeybek gösterisi de yapıldı.

Piyano eşliğinde Atatürk'ün sevdiği şarkıların seslendirildiği etkinliklerde, Optimum'a gelenlere Türk bayrakları dağıtılırken, alışveriş merkezi adeta kırmızı-beyazlı renklere büründü.

Canlı heykeller ile Cumhuriyet Dönemi'nin canlandırıldığı kutlamalarda; piyano eşliğinde Atatürk'ün şarkıları seslendirilirken, aynı zamanda ?Atatürk Oratoryosu da sahnelendi. Akademi Mizansen Gösteri Sanatları Akademisi tarafından sahnelenen oratoryoda Mustafa Kemal Atatürk'ü de Özkan Kalafat canlandırdı. Plastik makyajla Atatürk'e benzetilen Kalafat, Optimum ziyaretçilerini hem şaşırttı hem de duygulandırdı.

ATATÜRK'ÜN SON BALOSU

Atatürk, ölümünden 8 ay önce 2 Şubat 1938'de Bursa Belediyesinin onuruna verdiği baloya katılamayacak kadar hasta ve halsizdi ama belediyeye gidecek ve ölüm ile yaşamak çizgisi üstünde çok mutlu bir gece geçirecekti. Atatürk'e, doktorları 1 hafta ayağa kalkmaması gerektiğini söylemişti fakat ?Söz verdim? dedi ve baloya katıldı. Baloda zarifliğini gösterip bayanları dansa (valsa) kaldırmıştı. Dansa başladığı anda herkes gözlerini ona çevirdi. Çünkü Atatürk, muhteşem belgesel 'Sarı Zeybek'e adını veren ve hafızalardan hiç silinmeyen zeybek dansını yaptı. O balo, Atatürk'ün katıldığı son balo oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber