Meme kanserinde rutin kontrol şart

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, meme kanserini etkin, verimli bir şekilde halka anlatılması ve meme kanseri hastalığına karşı farkındalık kazandırılması için eğitimlerini sürdürüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2012 14:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meme kanseri bilinçlendirme ayı olan Ekim Ayı'nda da devam eden bilinçlendirme çalışmalarında yaklaşık 200 kadına bilgilendirme yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi kadınlarda en sık görülen kanser olan ve erken teşhis sonucu tedavi edilebilen meme kanseri ile ilgili bilgilendirme çalışmalarına 2007 yılından beri devam ediyor. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü Sağlık Eğitim Birimi tarafından yürütülen çalışmalarda Kocaeli'deki tüm ilçe ve köylerdeki vatandaşlara seminerler veriliyor. Seminerlerde meme kanserinin nedenleri, belirtileri, meme kanserinden korunma ve erken tanı, tarama, Kendi Kendine Meme Muayenesi (KKMM) konuları işleniyor.

2011-2012 yılları arasında köylerde ve merkez ilçelerde verilen seminerler kapsamında 2 bin 132 kadın meme kanseri konusunda bilgiler verildi. Yıl boyunca sürdürülmesi planlanan, meme kanseri konusunda kadınları bilgilendirme-bilinçlendirme çalışmaları ile kadınların meme kanserinden korunma ve erken teşhise yönelme konusunda duyarlılığının sağlanması hedefleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber