Merkez Bankası çalışmaların değerlendirilmesine yönelik yarışma düzenlenecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2012 15:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (MB) tarafından Türkiye ekonomisi, merkez bankacılığı veya para politikası konularında yapılan akademik çalışmaların desteklenmesini sağlamak ve bu çalışmalara daha geniş kesimlerin ulaşabilmesine yönelik yarışma düzenliyor. Başvurular 31 Ocak 2013 tarihine kadar sürecek.

Yarışmaya, dereceyi veren jüri tarafından kabul edilmiş doktora tezleri ile uluslararası hakemli dergilerde kabul edilmiş makaleler katılabilecek. Yarışmaya katılacak çalışmaların, Türkiye ekonomisi, merkez bankacılığı veya para politikası konularında ve Türkçe veya İngilizce dillerinde yazılmış olması gerekiyor. Yarışmaya katılacak doktora tezlerinin, yarışma duyurusunun yapıldığı tarihten en çok üç yıl öncesine kadar doktora derecesini veren jüri tarafından kabul edilmiş olması ve uluslararası hakemli dergilerde kabul edilmiş makalelerin, yarışma duyurusunun yapıldığı tarihten en çok üç yıl öncesinde yayımlanmış olması şart. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası mensupları yarışmaya katılamazken bu yasak, çalışmaların değerlendirme sürecinde görevli kişilerin eşleri ile ikinci dereceye kadar kan ve kayın hısımlarını da kapsıyor.

YARIŞMAYA KATILIM İÇİN İSTENEN BELGELER VE BAŞVURU YÖNTEMİ

Yarışmaya katılım için istenen belgelerden, başvuru formu, katılımcının özgeçmişi ile bir adet fotoğrafının, ?Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Akademik Çalışmaların Değerlendirilmesine Yönelik Yarışma İstiklal Caddesi No: 10 06100 Ulus-Ankara/ Türkiye' adresine iadeli taahhütlü olarak posta ya da kargo yoluyla gönderilmesi; yarışmaya katılacak çalışmanın tamamı ile beş sayfayı geçmeyen özetinin ise elektronik ortamda [email protected] adresine iletilmesi gerekiyor.

YARIŞMANIN ÖDÜLLERİ

Yapılan değerlendirme sonucunda birinciye 15 bin TL, ikinciye 7 bin 500 TL ve üçüncüye 5 bin TL ödül verilecek. Ayrıca, en fazla beş çalışmaya bin 500 TL tutarında akademik teşvik ödülü verilecek. Ödüle değer görülen doktora tezleri, çalışma sahibinin onayı alınmak suretiyle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yayımlanabilecek. Çok yazarlı çalışmaların ödül alması halinde ödül miktarı başvuru sahibine ödenecek olup, yazarların ödül miktarını paylaşımında Merkez Bankası hukuki sorumluluk kabul etmeyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber