Dursunbey'de ağaç katliamı

BALIKESİR - 31.10.2012 16:14 Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde, panayır yeri olarak kullanılan Saz Mesire Alanı'nda ağaç kıyımı yaşandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2012 16:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye tarafından altı yıl önce peyzaj amacıyla dikilen ligstrum, at kestanesi ve katalpa cinsi fidanlar, henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından kırıldı.

Dursunbey Belediye Başkanı M.Ruhi Yılmaz, ekiplerinin konuyla ilgili araştırma yaptığını belirtti. Daha önce de ağaçlara zarar verdiği tespit edilen şahıslara cezai işlem uygulandığını hatırlatan Başkan Yılmaz, savcılığa suç duyurusunda bulunulacağını söyledi. Yılmaz, gerekirse yeşil alanların korunması için bu tür yerlere kamera sistemi kuracaklarını ifade etti. Ayrıca vatandaşların da bu tür olayları görmeleri halinde belediyeye şikâyette bulunmasını isteyen Yılmaz, sözlü ya da kamera kaydıyla şikâyette bulunanlara çevre ödülü vereceklerini söyledi. Şikâyetçilerin kimliklerinin kesinlikle açıklanmayacağını vurgulayan Başkan Yılmaz, bunun bir vatandaşlık görevi olduğunu hatırlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber