Gaziantep'te uluslararası okul eğitim öğretime başladı

Güney Eğitim Kurumları'na bağlı Ferhan Nakıboğlu Uluslararası Okulu, Gaziantep'te yaşayan yabancı vatandaşların çocukları için eğitim öğretime başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2012 17:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de İstanbul, İzmir ve Ankara'da çok az sayıda bulunan uluslararası okullardan birisi Gaziantep'te açıldı. 4 yaştan 16 yaşa kadar olan öğrencilerin eğitim gördüğü okulda eğitim İngilizce olarak veriliyor. Ayrıca Türkçe, ikinci dil olarak haftada 4 saat öğretiliyor. Okulda İngiliz, Amerikan, Alman, Avusturalyalı öğretmenler görev yapıyor. Okulda, dünyada birçok uluslararası okulun kullandığı IB Programı ile eğitim yapılıyor. 1'inci sınıftan 5'inci sınıfa kadar ilköğretim, 6'ncı sınıftan 10'ncu sınıfa kadar ortaöğretim programları kullanılıyor. Bu programları tamamlayan öğrenciler, 11'inci sınıfta yine Güney Eğitim Kurumları'na bağlı Sunguroğlu Liseleri'nde uygulanan IB Diploma Programı'na dahil olacak.

Gaziantep'e bu yıl kazandırılan uluslararası okul ile birlikte şehre çalışmak için gelen birçok yabancı uzman, mühendis, yönetici, öğretim görevlisi, sporcunun çocukları için eğitim problemi de çözülmüş oldu. Okul, Suriye'den gelip Gaziantep'e yerleşen yabancı vatandaşların çocukları için büyük bir ihtiyacı karşılayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber