Orman şehitleri için Fethiye'de hatıra ormanı oluşturulacak

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Köyceğiz'deki yangına müdahale ederken düşen helikopterde şehit olan orman personeli için hatıra ormanı oluşturuluyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2012 17:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde konuşlu iken ağustos ayında Köyceğiz'de çıkan orman yangınına müdahale ettiği sırada düşen helikopterde bulunan 5 personel hayatını kaybetmişti. 3'ü Rus 5 orman personeli için Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Fethiye'de hatıra ormanı oluşturuluyor. Esenköy mevkiinde oluşturulacak hatıra ormanında, orman şehitlerinin isimlerinin yaşatılması amaçlanıyor.

Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, hatıra ormanının Rus ve Türk personelin ailelerinin davet edilmesi ile oluşturulacağını kaydetti.

Hatıra ormanı için Esenköy mevkiinde bir arazi belirlediklerini aktaran Yıldırım, "Fethiye İşletme Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan yangın söndürme helikopterimiz Köyceğiz ilçesinde çıkan bir yangına müdahalede bulunmaya giderken düştü ve helikopterde bulunan 5 çalışma arkadaşımız hayatını kaybetti. Helikopter kazasında hayatını kaybeden arkadaşlarımız için Fethiye Esenköy mevkiinde Fethiye İşletme Müdürlüğümüzün belirlediği 5 hektarlık alanda şehitler ormanı oluşturacağız.Hatıra ormanına Türk ve Rus şehitlerimizin aileleri de katılarak ilk ağaçları onlar dikecek." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber