Din Görevlileri daha iyi bir yaşam istiyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2005 17:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Türk Diyanet Vakıf Sen ve Türkiye Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Kolu Kamu Görevlileri Sendikası (Diva-Sen) yaptıkları açıklamalarda din görevlilerinin yaşadığı zorlukları dile getirdi.

Diva-Sen Genel Başkanı Hüseyin Demirci, din görevlilerinin Türkiye'nin her tarafında canla başla çalıştığını ve her anlarında insanların yanında din görevlilerinin olduğunu belirterek, "Bu vesileyle din görevlisinin toplumun her kesiminden teşvik ve saygı görmesi, hayat standartlarının sosyal ve ekonomik yönden iyileştirilmesi ve toplum içerisindeki hak ettikleri yeri almalarını beklemeleri doğaldır. Gecesiyle gündüzüyle hizmet eden din görevlilerinin maaşı açlık sınırının altındadır. Bu hafta münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanlarının çözüm bekleyen problemleriyle daha yakından ilgilenilmesini bekliyoruz" dedi.

Türk Diyanet Vakıf Sen Konya Şube Başkanı Erol Uğraşkan ise din görevlilerinin hak ettikleri hayatı yaşamadıklarını dile getirerek, "Din görevlisinin hukuki statüsü belirlenmeli ve Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat Kanunu acilen çıkarılmalıdır. Din görevlilerine mesleğine uygun bir maaş verilmelidir. En temel insan hakkı olan izin konusu problem olmaktan çıkarılmalıdır. Bayram ve resmi tatillerde görev yapan din görevlilerinin fazla çalışma ücreti ile ilgili düzenleme bir an önce hayata geçirilmelidir" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber