Sakarya Üniversitesi'ne ulaşımı sağlayan otobüslerin sayısı arttırıldı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Esentepe Kampüsü'ne ulaşımı sağlayan belediye otobüslerinin sayısını arttırdı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2012 19:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı İsmail Yolcu, SAÜ Kampüsü'ne giden araç sayılarını artırdıklarını belirtti. Hatlarda düzenlemeler yaparak vatandaşları daha hızlı ulaşım imkânına kavuşturduklarını anlatan Yolcu, "Ayrıca 'Korucuk ? Kampus' hattının ardından şimdi de 'Karaman ? Kampus' hattı oluşturuldu. 'Karaman-Kent Merkezi' arasında hizmet veren 21 numaralı hattımızın araç sayısını 6'ya çıkararak SAÜ Kampüsü'ne uzattık. Bu hattımızı Karaman'ın içinde A ve B şeklinde karşılıklı ring yapacak şekilde düzenledik." dedi.

Yeni düzenlemeyle vatandaşların Karaman Mahallesi'ne artık sadece Sabahattin Zaim Bulvarı üzerinden değil Dağdibi yolu üzerinden de hızlı bir şekilde ulaşım imkânına kavuştuğunu kaydeden Yolcu, şu bilgileri verdi: "Karaman'da ikamet eden vatandaşlarımız yeni Kaynarca yolu veya Sabahattin Zaim Bulvarı'nı kullanarak, tek araçla ve ek bir ücret ödemeden, katlı pazar, orta garaj, Atatürk Lisesi, İmam Hatip Lisesi, Çark Caddesi, ASEM, Serdivan AVM, Serdivan ve SAÜ Kampüsü'ne ulaşabilecek. Bu hatlarımızda her 20?25 dakikada bir sefer yaparak gün boyu hizmet vereceğiz. Üniversite öğrencilerimiz artık daha az zaman harcayarak, daha rahat, konforlu ve ekonomik bir şekilde fakültelerine ve evlerine ulaşabilecekler. Bu hattımız aynı zamanda 2013 yılı başında hizmete almayı planladığımız kent içi raylı sistem hattımızla da entegre olacak şekilde düzenlendi."

Kampüse giden araç sayılarını da artırdıklarını dile getiren Yolcu, ?Değişik güzergâhları kullanarak SAÜ Kampüsü Kent Merkezi arasında hizmet veren 15, 16, 26 ve 19K numaralı hatlarımızın araç sayılarını 1'er adet artırdık. Karaman hattının da uzatılmasıyla birlikte özellikle mavi durakta öğrencilerin yaşadığı sorunlar artık olmayacak. Mevcut imkânlarımız nispetinde kampüs bağlantılı hatların güçlendirilmesi ve yeni hatlar açılması için çalışmalarımız sürüyor." diye konuştu.

Beşköprü ve 32 Evler mahallelerinden gelen ulaşım taleplerini de değerlendirdiklerini belirten İsmail Yolcu, şunları kaydetti: "Beşköprü ve 32 Evler'de ikamet eden vatandaşlarımızın bağlı oldukları ilçe merkezine, buradaki resmi kurumlara ve Serdivan AVM'ye ulaşımlarında sıkıntıları ve talepleri vardı. Bunu da çözdük. 20 A numaralı yeni bir hat oluşturduk. Bu hattımızda 2 adet otobüs olup, 'Beşköprü - 32 Evler ?Tunatan - 2. Cadde - Mavi Durak - Serdivan içi ? Sapak - 2. Cadde - Serdivan AVM - Mert Sokak - Çark Caddesi - Orta Garaj' güzergâhından hizmet verecek. 2 otobüs 30 dakika aralıklarla gün boyu sefer yapacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber