Manavgat'ın tanıtımında dil sayısı 5'ten 10'a çıkacak

Turizm şehri Antalya Manavgat'ın tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtımında teknolojinin bütün imkanları kullanılacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2012 20:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turistler Fransa, Hollanda, Belçika, İngiltere, Rusya, Danimarka, Norveç, Lüksemburg ve Avusturya'dan Manavgat'a gelmeden önce destinasyon bölgesindeki tarihi ve doğal güzellikler hakkında 5 dilde bilgi sahibi olacak.

Turizm şehrinin, internet ve cep telefonu mesajıyla İngilizce, Almanca, Rusça, Fransızca ve İtalyanca dillerinde tanıtımı yapılıyor. Manavgat Kaymakamlığı, dünyada daha fazla kişiye ulaşmak için 5 olan dil sayısını 10'a çıkaracak. Bunların Çince, Japonca, Arapça, Felemenkçe ve İskandinav ülke dilleri olacağı belirtildi.

Antalya Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, yaptığı açıklamada, 2013 turizm sezonunda, bölgenin tanıtımında kültürel ve arkeolojik varlıklarını ön plana çıkaracaklarını söyledi. Hayata geçirdikleri 'Gökyüzünün Mavisiyle Yarıştığı Yeryüzü' ve 'Manavgat'a Hoşgeldiniz' projeleriyle Manavgat'ta bulunan tarihi ören yerleri, doğal güzellikleri, bilinmeyen antik şehirler, internet ve cep telefonu mesajıyla 5 dilde tanıtımını yaptıklarını belirten Bulgurlu, dil sayısını önümüzdeki günlerde 10'a çıkaracaklarını söyledi.

Bulgurlu; Londra, Paris, Moskova, Oslo, Brüksel, Berlin ve Viyana'dan Manavgat'a tatile gelecek olan turistin, turizm şehrinde bulunan doğal güzellikleri ve antik şehirleri bilmesi gerektiğini belirtti. Bulgurlu, internet üzerinde yaptıkları bilgilendirme ile bölge destinasyonuna gelen turistlere konaklamadan, hava ve yol durumuna, tarihi ören yerleri, dağ bisikleti parkur alanları ve ulaşım imkanlarına kadar bilgilendirme yaptıklarını kaydetti.

Bulgurlu, "Bölgemizin tarihi ve doğal güzelliklerini, teknolojinin bütün imkanlarını kullanarak tanıtmazsak, belirli bir süre sona turist havalimanından otele, otelden ülkesine gider gelir. Ülkemizin ve bölgemizin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıyamaz. Gelen turistler, bölgemizi, turist rehberlerinin gösterdiği ve anlattığı kadar tanıyor. Side Antik Kent bizim için ne kadar önemli ise Selge Antik Kent de o kadar önemli. Yine bölgemizde Manavoğlu Kalesi var, fakat yeteri kadar tanıtımı yapılmadığı için tanınmıyor. 'Manavgat'a Hoşgeldiniz' projesiye turistlerin bölgemize tatile gelmeden önce Manavgat hakkında A'dan Z'ye bilgi sahibi olmasını, dolu dolu tatil yapmasını istiyoruz. ABD'de bir yıl kaldım ve yabancı ülkelerde bölge tanıtımları, teknolojinin bütün imkanları kullanılarak yapılıyor." diye konuştu.

Bulgurlu, Manavgat'ta Rus, Avrupa ve İskandinav ülkelerinden çok sayıda yerleşik yabancının yaşadığını ve bölge destinasyonunun ülkelerinde tanıtılmasına büyük katkı sağladığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber