Sarıkamış şehitlerinin adı yaşatılacak

İzmit Belediyesi Sarıkamış Şehitleri'nin isimlerini yaşatmak amacıyla bir park açtı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2012 09:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sarıkamış Şehitleri'ni anlatan bir anıtın olduğu parkta Sarıkamış'ta şehit düşen 161 askerimiz için birer ağaç dikildi.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın ev sahipliğinde gerçekleşen parkın açılışına İzmit Kaymakamı Sabit Kaya, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, İzmit İlçe Jandarma Komutanı Volkan Kılıç, Ak Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, Sarıkamış Şehitleri Dayanışma Platformu Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, Sarıkamışlılar Dernek Başkanı Şakir Durdağ, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Zaman zaman duygulu anların yaşandığı açılış töreninde söz alan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit Belediyesi olarak şu ana kadar 100'e yakın park açtıklarını ancak bu parklar içinde en anlamlısının bu park olduğunu söyledi. Cumhuriyetin 89. yıl coşkusunun yaşandığı bu günlerde böylesi önemli bir açılışa ev sahipliği yapmaktan gurur duyduğunu ifade eden Başkan Doğan, tören alanına gelen çocuklara tarihi çok iyi öğrenmelerini ve Atalarının emanet bıraktığı bu vatana sahip çıkmalarını söyledi.

Törende söz alan diğer protokol üyeleri de Sarıkamış'ın Türk tarihinde ki önemine vurgu yaparak, bu alanı hizmete açan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'a teşekkür ettiler. Sarıkamış Ozanı olarak bilinen Recep Egül'ün şiir ve türküleri ile renk kattığı program Sarıkamış Anıtı'nın açılışı ve Sarıkamış Hatıra Ormanı'na fidan dikimi ile son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber