Mevsim hastalıklarına dikkat!

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2012 10:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sonbahara girilmesiyle birlikte mevsim hastalıklarında artış görülmeye başlandı. Mevsim hastalıklarından korunmak için soğuk havalara dikkat edilmesi gerektiğini belirten Özel Edessa Hastanesi uzman doktorlarından Haluk Yeşilbağdan, "İnsanların sıkı giyinmesi, dengeli beslenmesi ve bol sıvı alması gerekiyor" dedi.

Uykusuzluğun da mevsim hastalıklarını tetiklediğini söyleyen Uzman Dr. Haluk Yeşilbağdan, uyku düzeninin insan direncini etkilediğini ve insanların yeterli derecede uyumadığı zamanlarda hastalanma ve gribal enfeksiyona yakalanma risklerinin yüksek olduğunu kaydetti.

İnsanların hastalık riskine karşı mecbur kalmadıkça toplu yerlere girmemesi gerektiğini vurgulayan Yeşilbağdan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Alışveriş merkezlerine, sinema gibi yerlere pek girilmemelidir. Özellikle hamilelerin, yaşlıların, çocukların, kronik bronşiti, astımı, şeker ve kan hastalığı olanların buna daha fazla dikkat etmesi gerekiyor. Tabi sadece toplu yerlerden uzak durmakla mesele çözülmüyor. Dengeli beslenmek ve uyku da çok önemli. Dengeli beslenmedeki kastımız, bütün sebze, meyvelerden ve yiyeceklerden insanın ihtiyacı olduğu kadarını almasıdır. Özellikle bu kış aylarına girerken daha fazla sebze ve meyve tüketilmeli ve C vitamini alınmalıdır. Dolayısıyla bu da gribal enfeksiyonlara karşı vücut direncini arttırır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber