Kalkınma ajansları, insanlara düşüncelerini projeye dökmeyi öğretti

Çukurova Kalkınma Ajansı(ÇKA) Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak, kalkınma ajanslarının insanlara düşüncelerini projeye dökmeyi öğreterek, proje kültürü geliştirdiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2012 17:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Adana Sanayici ve İşadamları derneği (ADSİAD), Çukurova Üniversitesi ve Çukurova Kalkınma Ajansı ortaklığıyla düzenlenen Kalkınmada Bölgesel Dinamikler Sempozyumu başladı. Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisi'ndeki sempozyum kapsamında Kalkınma Perspektifleri Oturumu'nda söz alan ÇKA Genel Sekreteri Şarbak, ajansların faydalarından bahsetti. 2006 yılında kurulan ÇKA'nın bugüne kadar 400'ün üzerinde projeye fiili olarak mali destek sağladığını söyleyen Şarbak, bu desteğin tutarının bugün itibariyle 100 milyon lira civarında olduğunun altını çizdi. Ajans desteklerinden faydalanmak için bugüne kadar binin üzerinde proje geliştirildiğine vurgu yapan Şarbak, ?Bu vesileyle biz düşüncelerimizi projeye dökmeyi öğreniyoruz ve bir proje kültürü gelişiyor. Aksi taktirde sadece şikâyet ediyoruz, yakınıyoruz, her şeyi başkasından bekliyoruz. Hatta kurumlarımız bile herkes kendi misyonuna bakmıyor, her şeyi başka kurumlardan bekliyor. Bu sayede biz kendi misyonumuzu, düşüncemizi projeye döküp, bir sorunu, bir eksikliği giderme, bir konuda gelişme sağlamayı yavaş yavaş öğrenmeye başladık. Ajanslardan önce bunu AB fonlarıyla yapmaya çalıştık. Ama şu anda artık üniversitelerimiz, sivil toplum örgütlerimiz, hatta kamu kuruluşlarımız bir şekilde bir proje kültürü geliştirdiler. Buna katkı yapmaktan memnunuz.? dedi.

Önümüzdeki yıldan itibaren yeni bir bölge planının yürürlüğe gireceğini açıklayan Şarbak, bu plana katkı yapmak isteyenlerin görüşlerine açık olduklarını ifade etti. Şarbak, bu konuda eğitim kurumları, üniversiteler ve sivil toplum örgütleri için gerekli organizasyonları yapabileceklerini dile getirdi.

Oturum başkanı Çukurova SİFED Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akkurt ise Adana'nın gıda, tarım, kimya, tekstil ve sanayide, Mersin'in tarım, turizm ve lojistikte, Osmaniye'nin gıda, maden ve tekstilde, Kahramanmaraş'ın tekstil, metal ve gıda ürünlerinde, Hatay'ın ise metalürji, enerji, kimya ve gıda sektöründe öne çıktığını kaydetti. Tüm bu sektörlerin sentezlenip ortak sanayi ürünleri haline getirilmesi durumunda dünya ile rekabet edebilme şansının daha da artacağını söyleyen Akkurt, sempozyumun bu ortak değerleri bir araya getireceğinin altını çizdi.

Oturumda Toros Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Özer, Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Can Karahasan ile Kalkınma Bakanlığı Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürlüğü İzleme, Değerlendirme ve Analiz Dairesi Planlama Uzmanı Mehmet Emin Özsan da söz alarak değerlendirmelerde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber