AK Parti'li Üstün'ün sözleri tartışma yarattı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2012 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Komisyon'da görüşmeler sırasında eleştirinin dozunun kaçtığını, zaman zaman hakarete varan konuşmalar yapıldığını belirterek, ''CHP milleti beğenmeyebilir. Sabahtan beri tutuklu milletvekilleri konuşuldu. Ben de sizler kadar üzülüyorum, suç işlememişlerse burada olmalarını isterim. Ama bu CHP ile AK Parti arasında bir konu değil, yargı ile o milletvekilleri arasında bir konudur. Yargı neye karar verirse odur'' dedi.

Üstün'ün, ''Yüzde 50 oy alan bir partinin lideri ülkeyi yönetmeyecek de kim yönetecek- CHP'ye 23 Nisan'da temsili olarak yönetme imkanı verilebilir mi-'' sözlerine, CHP'li milletvekilleri tepki gösterdi. CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, ''Terbiyesizlik yaptığın. Ne demek- Öyle bir şey olmaz. Burası çocuk tiyatrosu mu-'' diye bağırdı.

Komisyon Başkanı Elvan, milletvekillerini uyararak tartışmayı önledi.

CHP İzmir Milletvekili Aşkın Türeli, Türkiye'ye gelen yabancı sermayenin kar transferlerinin arttığını ifade ederek, ekonomiyle ilgili sunulan olumlu tablonun gerçeği yansıtmadığını savundu. İktidarın yönetim anlayışının otoriter rejime doğru kaydığını iddia eden Türeli, ''Farklı düşünene hayat hakkı tanınmıyor. Bürokrasiden gelen biri olarak söylüyorum: AKP kendinden olmayana bürokraside hayat hakkı tanımadı'' ifadesini kullandı.

Muhabir: Melda Çetiner

Yayıncı: İbrahim Uyar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber