Cemaatten müezzin tepkisi

19 Mayıs 2011'de Kütahya Simav'ı vuran depremde ilçedeki çok sayıda bina ve işyerinin yanı sıra 45 yıllık Yenimahalle Camisi de hasar gördü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2012 12:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Depremden sonra vatandaşlar ibadetlerini can ve mal güvenliği açısından Diyanet tarafından boşaltılan cami yerine hemen yanı başına kurulan çadır mescitte yerine getirmeye başladı.

Mahalle sakinleri ve cemaat, İki yıla yakın bir süreçte ibadetlerini kadrolu din görevlisi Arif Bozkuş ve müezzin Ali Biçer ile birlikte çadır mescitte zor şartlar altında yerine getirmeye çalışırken Diyanetin kendilerinden habersiz kadrolu müezzini başka bir camiye alması ile sarsıldı.

Müezzinin kendilerinden habersiz kadrosuyla birlikte başka camiye alınmasına bir anlam veremeyen Mahalle sakinleri ve cami cemaati kendi aralarında işbirliği yaparak Muhtar Yusuf Cihan'ın organizesinde topladıkları 250 imzalı dilekçe ile durumu Kaymakamlığa bildirdi.

Muhtar Yusuf Cihan, Simav Kaymakamı Yüksel Ünal'ın 250 imzalı dilekçeyi ilgili birimlere ulaştırmak üzere işleme koyduğunu, kendilerinin de işin takipçisi olarak gerekirse Ankara'ya kadar gitmeyi kafalarına koyduklarını bildirdi.

Müezzinin müftülüğün tasarrufu üzerine başka bir camide görevlendirilmesinin bilincinde olduklarını ifade eden Muhtar Yusuf Cihan, ?Biz müezzinimizin alınmasına bir şey demiyoruz. Ancak müezzinimizin kadrosuyla birlikte alınmasına karşıyız. Yeni bir müezzin kadrosunun kısa sürede çıkacağına da inanmıyoruz. Simav'ın en büyük ve en köklü mahallesi sayılan Mahallemizin 45 yıllık Camisinin uzun süredir müezzinsiz kalacak olması ibadetlerimizi aksatacaktır. Şimdilik cemaatten arkadaşlarımız bu işi yerine getirmeye çalışsalar da kadrolu müezzin gibi olmuyor. Kadromuzun iadesini istiyoruz? dedi.

Cami cemaatinden Osman Yenen, ?Önce deprem, ardından da diyanet vurdu. Haberimiz olmadan müezzinimizi kadrosuyla birlikte aldılar. Yapılan yanlışlığın düzeltilmesini istiyoruz? diye konuştu.

Cami cemaatinden İsmail Caba, ?Müezzin gideli bu görevi gönüllü olarak ben yerine getirmeye çalışıyorum. Ancak başarılı olduğumu söyleyemem. Hizmetlerimiz aksıyor. En kısa sürede ya kadromuzu geri versinler, ya da yerine kadrolu bir müezzin atasınlar? şeklinde konuştu.

Hüseyin Gökçedağ, ? Diyanetin yaptığı yanlış. Gerekli araştırma yapılmadan, birkaç hatırlı kişinin lafına bakarak kadrolu müezzinin alınıp başka bir camiye görevlendirilmesini yanlış buluyorum. İbadetimi yerine getirmek üzere camiye geldiğimde müezzinlik görevini bazen gönüllü olarak yerine getirmeye çalışıyorum. Ancak bunun yeterli olduğunu düşünmüyorum? ifadelerini kullandı.

İlyas Kuzgun, ? 75 yaşındayım. Yenimahalle Camisinin müdavimlerinden birisiyim. Cemaatten ve mahalle halkından habersiz Diyanetin birkaç kişinin sözüne bakarak böyle bir tasarrufa gitmesini doğru bulmuyorum. Düşündükçe günaha giriyorum. Sevap kazanmak varken durup dururken bizi günaha sokuyorlar. Durumun düzeltileceğinden umutluyum? dedi.

Simav Müftüsü Yakup Yüksel, ?Yenimahalle halkının kendi aralarında imza toplayıp Kaymakamlığa dilekçe verdiklerinden haberim yok. Henüz bize ulaşan bir gelişme söz konusu değil? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber