Vali Arslan Hasankeyf'i ziyaret etti

Batman Valisi Yılmaz Arslan, ilçe ziyaretleri kapsamında, Türkiye'nin ve dünyanın kültür hazinesi durumundaki tarihi ve turistik ilçesi Hasankeyf'i ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2012 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hasankeyf'de Kaymakamlık ve bazı kamu kurumlarını ziyaret eden Vali Arslan, tarihi Hasankeyf Çarşısı, El Rızk Camii, Hasankeyf Kalesi, ve Yeni Hasankeyf yerleşkesini gezerek incelemelerde bulundu.

Hükümet Konağı girişinde Kaymakam Ceyhun Dilşad Taşkın, Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, kamu kurum yöneticileri, il genel meclis üyeleri, muhtarlar ve kalabalık bir heyet tarafından karşılanan Vali Arslan, ilçe hakkında brifing aldı.

Arslan, tarihi ilçenin turizm potansiyelini daha çok artırmak için her türlü çabayı göstereceklerini ifade etti.

Turist ziyaretine kapalı olan kale hakkında da değerlendirmelerde bulunan Arslan, kaymakamlık, belediye, İl Kültür Müdürlüğü ve Müze Müdürlüğü'nün konu ile ilgili olarak teknik bir çalışma yapmasını ve proje hazırlamasını istedi. Arslan, bilimsel ve teknik olarak kalenin ziyarete açılabileceğinin ortaya çıkması durumda gerekli her türlü desteği vereceğini sözlerine ekledi.

Kaymakamlıktan ayrılırken esnafı da ziyaret ederek bir süre sohbet eden Arslan, belediyeyi de ziyaret ederek Başkan Abdulvahap Kusen'den Hasankeyf tarihi hakkında kısa bir bilgi verdi. Belediye Başkanı Abdülvahap Kusen, Vali Arslan'a ziyaretinin anısına üzerinde ismi yazılı olan bir kilim hediye etti.

Daha sonra beraberindekilerle birlikte eski çarşıda esnafları ziyaret edip sohbet eden Vali Arslan, ilçenin en önemli kültür varlığı olan Hasankeyf Kalesi'ni ziyaret ederek çatlaklar nedeni ile turist ziyaretine kapalı olan Hasankeyf Kalesi'ni ve burada yer alan Büyük Saray'ı gezerek incelemelerde bulundu. Arslan, bu arada Hasankeyf Çarşısı'nda yer alan standlarda satılan hediyelik eşyaları da inceleyerek alışveriş yaptı.

Tarihi ve turistik Hasankeyf'teki incelemelerinin sonunda ilçede faaliyet gösteren Hasankeyf Tekstil Fabrikası'nı da gezen Aslan, 85 işçinin çalıştığı fabrikanın sahibi Mahmut Eren'den üretim hakkında bilgi alarak çalışanlarla bir süre sohbet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber