Türkiye'de 18 milyon öğrenci sınav stresiyle mücadele ediyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2012 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitimci ve televizyon programcısı Cihat Şener, Türkiye'de 18 milyon gencin sınav stresiyle mücadele ettiğini söyledi.

Cihat Şener, Mersin'in Tarsus ilçesinde SEV İlköğretim Okulu öğrencileri ve velilerine 'Hayatımız Sınav' konulu konferans verdi.

İnsan hayatında 850'den fazla sınav bulunduğunu belirten Şener, sınavdan korkulmaması gerektiğini belirtti. Sınavlarla yaşanmaya alışılması gerektiğini vurgulayan Şener, "Sınavda çok heyecanlandığını ifade edenlere tavsiyem, heyecanlanmamalarıdır. Çünkü sınavdan korkulmaz, sınavlar insanları gerer." dedi.

Sınava giren öğrencilerin ruh halinin farklı olabileceğini kaydeden Şener, bu konuda öğretmenlere ve ailelere büyük görevler düştüğünü ifade etti.

Sınava girip çıkan bir öğrencinin ruh halinin çok değişik olduğuna dikkat çeken Şener, "Bu nedenle öğrencilerin sınav öncesi ve sonrasında bir takım çalışmalar yapmaları gerekiyor. Onların sınavlara iyi hazırlanması ise yine ailelere ve öğretmenlere kalmış bir durum. Bu nedenle ailelerimize de büyük görevler düşüyor. Ancak dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri sınavdan korkmamayı öğrenmek ve sınavla yaşamaya alışmak. Çünkü hayatın kendisi zaten bir sınavdır." şeklinde konuştu.

Tarsus SEV öğrencilerinin ve velilerinin çeşitli konulardaki sorularını da cevaplayan Cihat Şener, konferansa katılanlara teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber