Polisler sıraya dizilerek teşhis edilmeyecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Kasım 2012 07:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TEŞHİSLER SIRAYA DİZİLEREK DEĞİL FOTOĞRAF ÜZERİNDEN YAPILACAK

Geçtiğimiz aylarda Hatay'da yaşanan olayda; AK Parti milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu'nun oğlu İstemi Kağan Türkoğlu'nun karıştığı olayda, polislerin yan yana dizilerek ve toplu olarak teşhis işlemine tabi tutulması, büyük tepki toplamıştı. İçişleri Bakanı Şahin, yaşanan tartışmalar üzerine Ekim ayı içinde, 81 il valiliğine, teşhis işlemlerinde uyulacak esaslarla ilgili özel bir genelge gönderildi. Genelgede, şu hususlar yer aldı:

- Savcının talimatıyla kolluk tarafından yapılan soruşturma işlemi olan teşhise başlanmadan önce, teşhiste bulunacak kişinin faili tarif eden beyanları tutanağa bağlanacak, teşhise tabi tutulan kişinin imzası zorunlu olarak alınacak.

- İşlenen bir suç nedeniyle, kamu görevlilerinin teşhis edilmesinde o kurumda ya da birimde görev yapan bütün personel toplu halde bulundurulmadan teşhis yapılacak.

- Teşhis eden ile edilenlerin biraraya gelmesine izin verilmeyecek.

- Özellikle kolluk görevlilerinin teşhise tabi tutulan seçimlik kişiler olmasının sakıncalı olduğu ve teşhis işlemi sırasında konuyla ilgisi bulunmayan bir personelin teşhis edilmesi halinde hukuki açıdan sorunla karşılaşılabileceği değerlendirilmektedir. Bu bakımdan, kişiler üzerinden seçimlik teşhis yönteminin değil, daha çok fotoğraf üzerinden teşhisin tercih edilmesinde yarar bulunmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber