Erzincan'da Karasu havzası mercek altına alınıyor

Erzincan'da Karasu Nehri havzasında buluna su kaynakları ve havzanın peyzaj çalışması için önemli adım atılıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2012 12:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karasu Nehri'ne yönelik TÜBİTAK, Erzincan Valiliği ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün desteğinde, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü'nce yürütülen peyzaj projesi kapsamında "Karasu Nehri Mekan Aidiyeti, Peyzaj Değerleri ve Çatışma Alanlarına İlişkin Analiz Sonuçlarının Paylaşımı" konulu toplantı düzenlendi.

Grand Simay Otelde düzenlenen toplantıya, Vali Selman Yenigün, Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, Belediye Başkan Yardımcısı Sami Mollaoğlulları, ilgili kurum müdürleri ve yöneticileri ile birlikte, belde belediye başkanları ve köy muhtarları katıldı.

Projenin genel amacı ve proje kapsamında bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında Prof. Dr. Nilgül Karadeniz şu bilgileri verdi: ?Projemiz, Karasu Nehri'nin Erzincan Ovası'nda bulunduğu bölümü kapsıyor. Aktif katılımlı peyzaj planlama anlayışıyla yani, Karasu Nehri ve çevresinde bulunan tüm ilgi gruplarının, doğal kültürel tüm peyzaj değerlerine ilişkin farklı beklenti ve ihtiyaçlarının birbirleriyle ilişkilendirilmesi ve böylelikle ortak kararlar üretilebilmesi anlayışıyla, Karasu Nehri'nin yönetimi, korunması ve kullanılmasına dair yol gösterici bir çerçevenin oluşturulmasını amaçlanıyor. Fırat gibi sadece ulusal değil, uluslararası ölçekte de büyük öneme ve değere sahip bir nehrin en büyük kolunun geçtiği Erzincan'da ve özellikle de Erzincan Ovasında böylesi bir projeyi çalışıyor olmanın gerçekten heyecan verici, ancak bir o kadar da zorlayıcı olduğunu belirtmem gerekiyor. ? dedi.

SU HAYATTIR!

Vali Selman Yenigün ise toplantıda yaptığı konuşmada, 'Su değince hayattır' diyoruz. Susuz bir hayatın düşünülemeyeceğini, susuz bir hayat olamayacağını herkes biliyor ve kabul ediyor. Ama bunu bilmek veya kabul etmek şüphesiz ki yeterli bir vurgu değil. Önemli olan bu son derece hayati öneme haiz maddenin, giderek azalan bir madde ve bizim içinde hayati öneme haiz. Erzincan'da yürütülen araştırmada, çalışmada mutlaka paydaşlar, bu havzada yukarı Fırat dediğimiz, Karasu dediğimiz havzadan istifade eden kullanan tüm paydaşların alacağı dersler vardır ve olacaktır. Karasu havzası Erzincan ili içinde son derece önem taşımaktadır. Bu ekip şüphesiz yaptığı araştırmaları bilimsel ve teorik anlamda ortaya koyacak. Katılımcı çalışma, havzanın kullanımının en iyi şekilde yapılması ve insanların istifadesine sunulabilmesi için yörenin insanında önemli görevler düşüyor. Bununla hareketle çalışmalara destek verilmemiz gerekiyor.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber