Tarım Bakanlığı: Et ve Balık Kurumu yıpratılmaya çalışılıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2012 16:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü (EBK) Diyarbakır Kombinası'nda eskiden çalışan bir işçinin sahte belge tanzimi nedeniyle kuruma yapılan eleştirilerle ilgili yazılı açıklama yaptı. Olayın gerçek seyrinin kamuoyuna defalarca açıklamasına rağmen EBK'nın yıpratılmaya çalışılmasının üzüntüyle karşılandığı bildirilen açıklamada, yaptıkları haksız, gerçek dışı ve mesnetsiz açıklamalarla Et ve Balık Kurumu'nun saygınlığına gölge düşürmeye çalışanlar hakkında gerekli hukuki yollara başvurulacağı kaydedildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan yapılan konuyla ilgili açıklamada, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt'ün, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nde düzenlediği basın toplantısında daha önce yapılan açıklamaları yok sayarak kamuoyunu yanlış yönlendirmeye çalıştığı belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ensar Öğüt, 'Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, Et ve Balık Kurumu Diyarbakır Kombinası'nda işçi olarak çalışan personelin yaptığı dolandırıcılık olayıyla ilgili olarak görevini yapmadığını' iddia etmiştir. Ancak, EBK'ya gelen ihbar üzerine Mehmet Kaymaz adlı işçiyle ilgili olarak 08.06.2012 tarihinde derhal müfettiş marifetiyle teftiş soruşturması başlatılmıştır. Yapılan soruşturma sonucunda; sahte evrak tanzim ettiği müfettiş raporuyla tespit edilen, işçi statüsündeki Mehmet Kaymaz'ın iş akdinin feshedilmesine karar verilmiştir. İş akdi feshedilen Mehmet Kaymaz, ?haksız yere işten çıkarıldığı' iddiasıyla EBK aleyhinde dava açmıştır. Ayrıca, konunun adli yönden incelenmesi için de aynı tarihte (08.06.2012) Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur. Mehmet Kaymaz, EBK'nın yaptığı suç duyurusu neticesinde gözaltına alınmıştır. Sanığın, gözaltındaki ifadesinde suçunu itiraf ettiği bilgisi edinilmiştir. Eski EBK işçisi Mehmet Kaymaz tarafından bizzat hazırlanan, kaşelenen ve imzalanarak vatandaşlara verilen evraklar tamamen sahte olup, söz konusu evrakların EBK Diyarbakır Kombinası ile herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. Ensar Öğüt tarafından ileri sürülen 'olayı ortaya çıkaran müdür yardımcısı Hayati Altıntaş'ın suçlu bulanarak Van ve Erzurum'a sürgün edildiği' şeklindeki iddia da tamamen asılsızdır. Diyarbakır Kombinası Müdür Yardımcısı Hayati Altıntaş, mesai saatleri içinde başka bir müdür yardımcısıyla personelin önünde, idareciliğe yakışmayacak şekilde tartıştığı için müfettiş raporuna istinaden Erzurum'a; olaya karışan diğer müdür yardımcısı ise Bingöl'e tayin edilmiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber