Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü'nde 'mükemmel yolculuk' sürüyor

ADEM ELİTOK | BURSA - 04.11.2012 11:33 Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde mükemmellik yolculuğu devam ediyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Kasım 2012 11:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

. Geçtiğimiz yıl Ulusal Kalite Hareketi sürecine dahil olan ve aralık ayında İstanbul Lütfü Kırdar Kongre Salonu'nda KalDer tarafından gerçekleştirilen 20. Kalite Kongresi'nde ?Mükemmellikte Kararlılık Belgesi? alan Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde kalite çalışmalarına hız verildi.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Kurumsal Gelişim Ekibi, çalışmalar kapsamında kurumda görevli eğitim yöneticilerine Avrupa Kalite Vakfı Mükemmellik Modelini (EFQM) anlattı. İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar'ın da katıldığı toplantıda ayrıca kurumun mevcut durumu, yapılan kurum içi anket sonuçlarının değerlendirilmesi, kişisel ve kurumsal gelişim, başarı kriterleri gibi konular masaya yatırıldı.

Mükemmellik yolculuğuna devam etmekte kararlı olduklarını vurgulayan Atilla Gülsar, katılımcı, dinamik, sürdürülebilir bir yönetim anlayışının geliştirilmesi ve kurumsal performansın iyileştirilmesi amacıyla kurumda EFQM Mükemmellik Modeli'nin uygulanmaya başladığını söyledi. Toplam kalite yönetiminin hiç bitmeyen, sürekli iyileşme ve gelişme gerektiren bir süreç olduğunu dile getiren Gülsar, bu amaçla Kurumsal Gelişim Ekibi kurulduğunu, ekip üyelerinin daha önce bu süreçte yer alarak başarılı çalışmalara imza atan kalite temsilcilerinden oluştuğunu ifade etti.

Mükemmellik Modeli'ni bir yaşam felsefesi olarak gördüğünü belirten Gülsar, "Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak sorumluluklarımız büyük. 23 bin öğretmen ile 500 binin üzerinde öğrencinin sorumluluğunu taşıyoruz. Yapılan her işin geleceği çok yakından ilgilendirdiğini, yapmadığımızda da ne gibi veballerin olacağının farkındayız. Arkadaşlarımızın ellerinden gelenin en iyisini yapma konusunda daha fazla beceri ve alışkanlık edinmesi için böyle bir eğitim sürecinden geçmemiz gerektiğine inandık." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber