TTB'den Bakanlar Kurulu üyeleri hakkında suç duyurusu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2005 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi 2. Başkanı Metin Bakkalcı, 3 yıldır TTB Kanunu'nu çıkarmayan Bakanlar Kurulu üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Hükümetin TTB'ye yaptığı haklı eylemler nedeniyle kin güttüğünü ifade eden Bakkalcı, "Asıl amacı bizi zayıflatmak olan Sağlık Bakanlığı 3 yıldır TTB Kanunu'nu çıkarmamakla, anayasal suç işliyor, bir hakkı gasp ediyor" dedi. Bakkalcı, TTB Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla TTB Büyük Kongresi'ni oluşturan, Merkez Konseyi, Yüksek Onur Kurulu ve Denetleme Kurulu'nu seçecek olan büyük kongre delegelerinin seçimine ilişkin hükmün ortadan kaldırıldığını belirterek, "Ortaya çıkacak bu hukuksal boşluğun önemi sebebiyle Anayasa Mahkemesi kararında, kararın yürürlük tarihini, yayımından 6 ay sonrası olarak belirlemiştir. Ancak bu süre içinde herhangi bir düzenleme yapılmadığı gibi, aradan 3 yıl geçmesine rağmen henüz bir adım da atılmamıştır" diye konuştu.
TTB Merkez Konseyi olarak yasal düzenleme yapılması için Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile bir çok kez görüşmelerine rağmen bu yönde bir gelişme olmadığını vurgulayan Bakkalcı, şunları söyledi:
"TBMM'de grubu bulunan partilerin grup başkanvekillerine de konunun parlamento gündemine getirilmesi için başvurularda bulunulmuştur. CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç tarafından konu soru önergesiyle gündeme getirilmesine rağmen bu güne kadar yasal düzenleme gerçekleştirilmemiştir. TBMM Bakanı Arınç'a 12 Mayıs 2005 tarihinde birliğimizce yazılı başvuruda bulunularak durum kendisine iletilmiş ve yasal değişikliğin TBMM tarafından bir an önce yerine getirilmesi talep edilmiştir. Bakanlar Kurulu üyeleri hakkında, Anayasa Mahkemesi'nce verilen karara uygun olarak, 6023 sayılı TTB Kanunu'nda gerekli düzenlemeyi yapmayarak, görevi kötüye kullandıkları gerekçesiyle 23 Eylül 2005 tarihinde suç duyurusunda bulunulduk. Avukatlık Kanunu, TOBB Kanunu, Ziraat Odaları Birliği Kanunu, Noterlik Kanunu ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu başta olmak üzere 600'den fazla yasa çıkardı. Ama TTB Kanunu 3 yıldır bekliyor. Demokrasi, insan hakları, sivil toplum kurul ve meslek odaları, sendikalarla yakın işbirliğinde çalışacaklarını söyleyerek iktidara gelen bir siyasi grubun, TTB'ye karşı bu tavrı bilinçli bir tutum değilse nedir?" Bakkalcı, AK Parti hükümetinin 3 yıldır ısrarla uygulamaya çalıştığı 'Sağlık Dönüşüm Programı' ile hastanelerin sağlık işletmesi, hastaların ise müşteri haline getirileceğini, hekimlerin ise meslek bağımsızlığının ve iş güvencesinin ortadan kaldırılacağını ileri sürdü. Türk Tabipleri Birliği Kanunu'nun bir an önce çıkarılmasını isteyen Bakkalcı, "TBB Merkez Konseyi ve Tabip Odaları olarak, Meclis'in açılmasıyla birlikte, bu yasama döneminde yasamızın eksikliğinin bir an önce giderilmesi için her türlü ve karara sonuç alıcı çabayı ısrarla sürdüreceğiz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber