GÜBRETAŞ'tan 60. yılında Kocaeli'ne yeni bir okul

Sektörünün lider firması GÜBRETAŞ, 60. yılında İskenderun'dan sonra Kocaeli'ne de yeni bir okul yaptırıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2012 19:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

24 derslikten oluşan 720 öğrenci kapasiteli Başiskele GÜBRETAŞ İlkokulu'nun yeni yılda tamamlanarak eğitime başlanması hedefleniyor.

Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, GÜBRETAŞ ile 24 derslikli okul protokolü imzaladı. Valilik 100. Yıl Toplantı Salonu'nda gerçekleşen protokol törenine Vali Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, GÜBRETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kutlu ve GÜBRETAŞ Genel Müdürü Osman Balta katıldı.

GÜBRETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kutlu, Türkiye'nin geleceğinin eğitimle şekilleneceğini bilincinde olduklarını belirterek, ?Eğitim alanındaki çalışmalar, GÜBRETAŞ'ın sosyal sorumluluk faaliyetlerinin en başında geliyor. Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri haline gelen GÜBRETAŞ'ın en büyük yatırımının eğitime olduğunu her zaman vurguluyoruz.? dedi.

Başkan Kutlu, ?GÜBRETAŞ, Türk tarımındaki verimliliği artırmak için Bakanlar Kurulu kararıyla 6 Kasım 1952 tarihinde kurulmuştu. Yani bu gün şirketimizin 60. yılını tamamlamış oluyoruz. Böyle anlamlı bir günde, böylesine hayırlı bir projeyi başlatmak gurur verici.? diyerek günün önemini vurguladı.

Vali Eran Topaca da "GÜBRETAŞ firması, 'Eğitim Yüzde 100 Destek' kampanyası çerçevesinde bu okulu yapma taahhüdünde bulunuyor. Bu okula sadece GÜBRETAŞ'ın değil büyükşehir belediyesinin de büyük katkıları olacak." diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise GÜBRETAŞ yetkililerine teşekkür etti. Karaosmanoğlu, hükümetinde kendilerinin de eğitime sürekli destek verdiğine vurgu yaptı. 24 derslikten oluşan 720 öğrenci kapasiteli Başiskele GÜBRETAŞ İlkokulu'nun 2013'te tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber