Mezbaha Mühürlendi

Samsun Büyükşehir Belediyesi Encümeni'nin aldığı karar doğrultusunda mezbaha mühürlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2012 19:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Canik ilçesine bağlı Yavuz Selim Mahallesi'nde bulunan Samsun Et Entegre ve Mezbaha İşletmesine verilen ek süre bugün sona erdi. Öğleden sonra güvenlik güçleriyle beraber tesislere gelen belediye ekipleri, saat 14.00'ten sonra mezbahadaki etleri kasaplara göndererek kapıları mühürledi. Görevliler mezbahanın kapılarını mühürlerken, kasaplar da dışarıda bekledi.

Mezbahanın kapanmasıyla birlikte mağdur duruma düştüklerini belirten Samsun Kasaplar Odası Başkan Yardımcısı Kasım İnce, "Samsun'da 300 tane kasap var ve bunların hepsi mağdur. Biz derdimizi kime anlatacağız? Biz hiçbir zorluk çıkartmadan kapatıp kendi ellerimizle teslim ediyoruz. Bizim hakkımızı kim savunacak, bu insanlar nerede kesim yapacak? Bu insanlar tamamen mağdur durumdalar. Biz bu mağduriyetimizi Ankara'ya Başbakan'a kadar taşıyacağız. Biz kanunlara saygılı olduğumuz için gelen yetkililere zorluk çıkarmıyoruz" dedi.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, mezbahada yapılan denetimler sonucu Çevre Kanunu ve bu kanun uyarınca çıkartılan yönetmeliklere uyulmadığının tespit edildiğini, ayrıca ruhsatsız faaliyete devam ettiğinden Samsun Büyükşehir Belediye Encümen kararı ile tesisin mühürlendiğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber