BASK'tan Teziç'e kınama mesajı...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2005 12:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, kısa adı KBYS olan "Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında Yükselme Sınavı" ile ilgili YÖK'ün 26/09/2005 tarih ve 021265 sayı ve Lisansüstü Eğitim konulu yazısını, Milli Eğitim Bakanlığı'nın dikkate alarak, ilahiyat mezunlarının sınava girmeden direkt uzman öğretmen olmalarını sağlayıcı kararına sert çıktı.

Avcı, YÖK'ün lisansüstü yazısı üzerine MEB'in "Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nca Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi'nde görülen 5 yıllık yüksek öğrenimlerin tezli yüksek lisans öğrenimine eşdeğer sayıldığından bahisle, söz konusu fakültelerden mezun olan öğretmenler 2005-KBYS'den muaf olarak değerlendirileceklerdir" hükmünün eğitim camiasında büyük bir infiale, öfkeye ve hayal kırıklığına sebep olduğunu söyledi. Avcı, öğretmenler arasında ayrıma yol açacak olan kararla ilgili YÖK'ü ve MEB'i topa tuttuğu yazılı açıklamasını şöyle sürdürdü:

"YÖK, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilgi tuttuğu bu yazıyı göndermekle kamuoyu nezrindeki itibarını ve güvenilirliğini tamamen bitirmiştir. YÖK bu yazıyla bilimden, adaletten, akıldan uzak, aldığı kararlardan habersiz bir kurum olduğunu adeta tescillemiştir. YÖK Başkanı Sayın Teziç'i tüm öğretmenler adına kınıyor ve meşruiyetten, makuliyetten yoksun bu haksız kararı derhal düzeltmesini istiyoruz."

Genel Başkan Avcı, Milli Eğitim Bakanlığı'na ise YÖK'ün başıbozukluğundan ve verdiği yanlış bir karardan hareket ederek, öğretmenlerin arasına adeta nifak soktuğunu ileri sürdü. Avcı, "Milli Eğitim Bakanı Sayın Çelik, İlahiyat Fakültesi mezunlarına kendince jest yaparak, tabanına hoş görünmek mi istemiştir? 5 yıllık yüksek öğrenim dünyanın neresinde Yüksek Lisans'la eşdeğer görünmektedir. Bu uygulamayı haksızlık olarak nitelendiren İlahiyat Fakültesi mezunu öğretmen arkadaşlarımızda dahil tüm eğitimciler adına Sayın Çelik'i uyarıyoruz. Bu karar sayın Bakan'ın karnesine silinmesi mümkün olmayan bir zayıf not olarak geçecektir. Eğitim tarihimize bir kara sayfa olarak yazılacaktır. Bu kararla değil eğitim camiası, tüm kamuoyu rahatsızlık duyacaktır. Sayın Bakanı sağduyuya, adaletli olmaya ve objektif davranmaya davet ediyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber