Kelkit Belediyesi, engelli vatandaşlara akülü sandalye dağıttı

Gümüşhane'nin Kelkit Belediyesi, yurt dışındaki hayırsever vatandaşlar tarafından bağışlanan 26 akülü aracı il genelindeki 26 engelli vatandaşa dağıttı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2012 18:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akülü sandalyelerin teslimi dolayısıyla Belediye İtfaiye Amirliği'nde bir tören düzenlendi. Törene Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, Belediye Başkanı Muammer Duran, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Güler, belediye meclis üyeleri Yusuf Ayvazoğlu, Reşat Çalışkan, Merkez İlçe Başkanı Miktat Uçan, engelli vatandaşlar ile aileleri katıldı.

Kaymakam Ozan Gazel, "Engellilerin evlerine hapis olmadan, toplumla iç içe yaşamaları konusunda onları cesaretlendirecek, özendirecek ve yaşama bağlayacak birçok aktivite ve sosyal etkinliğin düzenlenmesinde kendimizi görevli addediyoruz. Bu araçların temininde emeği geçen başta Belediye Başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ederim." dedi.

Belediye Başkanı Muammer Duran, "Orman ve Su İşleri Bakanı Özel Kalem Müdürü Cihan Bektaş'ın desteğiyle Akülü Tekerlekli Sandalyeleri ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza verdik. Kelkit merkez ve köylerinde 8, Bayburt'ta 8, Gümüşhane'de 5, Torul'da 2, Şiran'da 2 ve Köse'de 1 olmak üzere toplam-26 akülü tekerlekli sandalye dağıttık. Amacımız sadece sandalyelerin ihtiyaç sahiplerine teslimini sağlamak değil, birlikteliğin ve dayanışmanın herkes tarafından görülmesi." diye konuştu.

Kendilerine yapılan yardımdan dolayı mutlu olan engelli vatandaşlar, ?Allah verenden de aracı olandan da razı olsun? diyerek, teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber