Bir grup akademisyenden, cezaevlerindeki açlık grevine destek

Taksim Meydanı'nda toplanan bir grup akademisyen, bazı cezaevlerindeki açlık grevlerine destek için oturma eylemi yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2012 20:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Taksim Meydanı'nda toplanan bir grup akademisyen 56. gününe giren cezaevlerindeki açlık grevlerine destek için basın açıklaması, ardından da oturma eylemi yaptı. Akademisyenler adına basın açıklaması yapan Tahsin Yeşildere, "Akademisyenler olarak Kürt tutuklular ana dillerinde savunma hakkına kavuşuncaya ve barış müzakerelerinin tekrar başlamasına imkan verecek şekilde Abdullah Öcalan'ın tecridi kaldırılıp, avukatlarıyla görüşmesi sağlanıncaya kadar; bilimsel toplantı ve konferanslar dahil olmak üzer akademik aktivitelerimizde, üniversitelerimizde verdiğimiz derslerimize ve yazı faaliyetlerimizde, Kürt sorunu ve taleplerini öncelikle gündemimize alacağımızı duyuruyoruz" dedi.

Türkiye'de bugün gelinen durumun bir felakete tekabül ettiğini belirten Yeşildere, "30 yıllık savaş bu coğrafyanın halkları üzerinde büyük maddi ve manevi tahribat yapmıştır. Doğa, insan ve toplum onarılmayacak derecede hasar görmüştür. Şiddet ilkesel sınırlar tanımadan kuşaktan kuşağa kanıksanarak aktarılmakta, travma örgütlü bir dayanışma arzusunu hiçe sayarak yayılmakta ve toplumsal hafızamıza sadece yıkıcı gücüyle kazınmaktadır" ifadelerinin kullandı.

Basın açıklamasının ardından grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber