Gölcük, sonbaharı sessiz yaşıyor

İzmir'in Ödemiş İlçesi ile Manisa'nın Salihli İlçesi çevresinde yaşayan vatandaşların yaz mevsiminde sıcaklardan kaçtığı bir sığınak olan Gölcük Yaylası, sonbahar mevsimini sessiz yaşıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2012 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bin 50 metre yükseklikteki gölüyle aynı adı taşıyan yayla, diğer mevsimlere oranla çok daha ziyaretçiyi ağırlıyor. Göl kıyısındaki işletmeler ise kar yağışının başlayacağı kış aylarıyla birlikte ilginin artmasını bekliyor. Kurban Bayramı tatilinin hareketli yaşandığı yayla, geçtiğimiz hafta sonu tatilciler tarafından pek tercih edilmedi. Göl kıyısındaki çay bahçelerinin boş kaldığı gözlenirken, pazar yerinde gözleme, kestane, ceviz, elma gibi yöresel ürünleri satan esnaflar da ilgisizlikten yakındı.

Çay bahçesi'nin işletmecisi Sevgi Yücepınar, sonbahar mevsiminin Gölcük Yaylası'nda genelde sessiz geçtiğini ifade ederek, ?Bu yıl sonbahar mevsiminde ilgi iyice azaldı. Bayramda kalabalık grupları ağırlarken bu hafta çok sakin geçti. Aralık ayı ortalarına kadar böyle gideceğini tahmin ediyoruz. Kış mevsimiyle birlikte ilgi artar. Kış mevsimine hazırlanıyoruz? dedi.

Kar yağışının başlamasıyla Gölcük'teki işletmelerin dolacağını dile getiren çay bahçesi işletmecisi Olgun Işlak da, ?Gölcük Yaylası karlı iken daha güzel. Dağlara kar yağmasıyla birlikte İzmir'den ve çevreden daha çok yerli konuk geliyor. Kayak tesislerine olan ilgi Gölcük'e de yansıyor. Kar yağmadan önce işler kırık geçecek. Artık karlı mevsimi bekliyoruz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber