Büyükler örnek oldu, küçükler büyüyünce uygulayacak

Osmanlı Döneminde Hilal-i Ahmer Cemiyeti adıyla 11 Haziran 1868'de kurulan ve her yıl geleneksel olarak 29-Ekim ile 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası bu yıl Aydın'da oldukça anlamlı etkinliklerle kutlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2012 09:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kızılay Aydın Şubesi'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği Kutlama Programını üstlenen Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu'nda büyükler kan bağışının önemini küçüklere kan bağışı yaparak anlattılar. Kızılayın tanıtıldığı ve özellikle zor günlerde en çok ihtiyaç duyulan kan bağışı ile ilgili öğrencilere seslenen Okul Müdürü Namık Kemal Kocazeybek, kan bağışı yaparak kan bağışının önemini anlattı.

Aydın Merkez Nevzat Biçer parkı'nda gerçekleştirilen etkinliğe Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu öğrenci ve velilerin yanı sıra öğretmenler Aydın İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Erol Taşpınar, şube müdürü Mehmet Ali Özbay, Yahya Kemal İlkokulu Müdürü Namık Kemal Kocazeybek, Türk Kızılayı Aydın şube Başkanı Bekir Sıtkı Pekmezci ve davetliler katıldı.

Okul öğrencileri tarafından öğretmenler öncülüğünde hazırlanan skeçlerin sergilendiği etkinlikte, Okul Müdürümüz Namık Kemal Kocazeybek, Kızılay'ın bir yardım kurumu olduğunu belirterek öğrencilerine hitaben yaptığı konuşmada ?Yardım etmek insancıl ve insanları yücelten bir düşüncedir. Bu düşüncenin yaygınlaşması gerekir. Bu kapsamda insanların en zor günlerinde ihtiyacı olan kan bağışı da çok önemlidir. Kime ne zaman ihtiyaç olduğunu bilemediğimiz bu kan bağışını yetişkin ve sağlıklı olan her bireyimiz hem zor durumdakilerin hem de kendisinin sağlığı için rutin aralıklarla gerçekleştirmelidir. Bu etkinlikteki amacımız sizleri Kızılay'ı tanıtıp, uygun yaşa geldiğinizde kan bağışı yapmanızı ve uygun yaştaki aile büyüklerinizi de bunu tavsiye etmenizdir? diyerek öğrencilere tavsiye ettiği şeyi bizzat kendisi uygulayıp kan bağışında bulundu.

Türk Kızılayı Aydın şube Başkanı Bekir Sıtkı Pekmezci de Kızılay'ın kuruluş amacı ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi. 2011 yılında Aydın'da 23 bin ünite kan kullanıldığını ve 2012 yılı Ekim sonu itibariyle 24 bin 700 ünite kana ulaştıklarını belirten Pekmezci, duyarlılığından dolayı Aydın halkına müteşekkir olduklarını söyledi. Şube Başkanı Pekmezci, Aydın şubesinin 5 doktor, 11 hemşire, 3 halkla ilişkiler uzmanı, 5 şoför, 4 hizmetli ve 8 kan nakil aracı ile hizmet verdiklerini belirterek, ?3 yıldan beri hastaneler kan almıyor. Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi dahil olmak üzere Aydın'daki tüm sağlık kuruluşlarının kan ihtiyacını karşılıyoruz? dedi.

Pekmezci kan vermeyi düzenli hale getirmek gerektiğini belirttiği açıklamasında, Aydın'daki kan bağışının yüzde 60'ını İstasyon Meydanı'ndaki paravanda topladıklarını kaydetti.

Program kapsamında öğretmenler ve veliler kan bağışında bulunarak Kızılay Haftası'nı en anlamlı şekilde kutladılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber