Yozgat'ta su sıkıntısı yaşanmayacak

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, vatandaşa su sıkıntısı yaşatmamak için yaptıkları çalışmalar sonucunda saniyede 20 litre su veren kaynak bulduklarını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2012 09:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yozgat şehir içme suyunun sağlandığı Arapseyfi bölgesindeki bulunan suyu yerinde gören Belediye Başkanı Yusuf Başer, şehirde yaşayan insanlara su sıkıntısı yaşatmamak için bazı bölgelerimizde su araştırma çalışmaları başlattıklarını belirterek, ?Özellikle şehir merkezine yakın yerlerde MTA'ya yaptırdığımız raporlar doğrultusunda ve şuanda bulunduğumuz Arapseyfi bölgesinde de çalışmalar yaptık ve bulduğumuz bölgede yaklaşık saniyede 20 litre debisi olan su bulduk? dedi. Yeni bulunan suyu mevcut şebekeye ilave edeceklerini belirten Belediye Başkanı Başer, ?Biz göreve gelmeden 2004 yılından önce Yozgat'ımızın pek çok mahallesine bir hafta on gün arayla değişik günlerde su kesintileri yaşanıyordu. Biz göreve geldikten sonra yaptığımız çalışma ve takviyeler neticesinde su kesintilerini kaldırdık. Mevsim itibariyle havalar kurak geçiyor. Yozgat halkına su sıkıntısı yaşatmamak amacıyla su işleri müdürlüğümüz güzel bir çalışma yaptı. Arapseyfi bölgesinde göründüğü gibi yaklaşık saniyede 20 litre suyu kuyularımıza ilave etmeye başladık. İnşallah önümüzdeki aydan itibaren ufak tefek sıkıntılarımızı tamamen kalkmış olacak. Ben su kanal işleri müdürlüğümüze ve çalışan ekibimize teşekkür ediyorum.? diye konuştu.

İnşaatı devam eden Musabeyli Barajının devreye girmesiyle Yozgat halkına kaynak suyu olarak son teknoloji ile arıtılmış suyu verileceğine değinen Başkan Başer, ?Musabeyli barajımız devreye girene kadar Arapseyfi de çalışmalar yapıyoruz. Yozgat için ne yapsak azdır. İnşallah bu sezonda da yine su kesintileri yapmadan insanlarımıza su verme imkanımız olacaktır.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber