7 Ekim 2005'in önemli gündem başlıkları...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2005 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki temaslarını sürdürüyor.

Bakanların faaliyetleri
- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ve AB Genişlemeden Sorumlu Komiseri Olli Rehn, Kayseri'de çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunacak.
- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, saat 11.00'de KKTC'de yapılacak projelerin imza törenine katılacak.
- Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, saat 17.00'de Ceylan Otel'de Gürcistan Başbakanı ve bakanlarının da katılacağı Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-Gürcü İş Konseyi toplantısına katılacak.
- Kadın, Aile ve Çocuktan Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, saat 09.45'te Avrupa Parlamentosu İnsan Hakları Alt Komisyonu üyelerini kabul edecek.
- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, iftar yemeği verecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret
- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Bakü'de Askeri Lisesi ve Harp Okulu'nu ziyaret edecek.
- Jandarma Okullar Komutanlığı tarafından saat 14.30'da İntibak eğitimini tamamlayan Uzman Jandarma adayı öğrencilerinin and içme töreni yapılacak.
- Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, saat 10.00'da haftalık basın toplantısı yapacak.
- Türkiye Diyanet Vakfı tarafından saat 12.00'de 24. Kitap ve Kültür Fuarı açılacak.
- Avrupa Parlamentosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Helene Flautre, saat 08.00'de İnsan Hakları Derneği'ni ziyaret edecek.
- Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla saat 20.00'de "Neşet Ertaş Belgeseli" sunulacak.
- Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 15 yıldır sürmekte olan Bircan Altıntaş davanın duruşması saat 09.45'te yapılacak.
- Japonya Büyükelçiliği tarafından saat 19.00'da "Eğlence İçin Resim" sergisi açılacak.
- İHD'liler, Bağcılar'da öldürülen Atilla Geçmiş'in ölümünden sorumlu tuttukları polisler ve İstanbul Valisi Muammer Güler hakkında saat 13.30'da İstanbul Adliyesi'ne suç duyurusunda bulunacak.
- Eyüp Sultan Kitap ve Kültür Şenliği'nin açılışı, saat 14.00'te Eyüp Meydanı'nda yapılacak.
- Güzeltepe Halkı, evleri yıkıldığı için fenalaşan gecekonducu sahipleriyle ilgili Okmeydanı Hastanesi önünde saat 13.00'te basın açıklaması yapacak.
- Bakırköylü sivil toplum kuruluşları ve spor kulüpleri, gazeteci Mahmut Övür'ü, bir yazısından dolayı protesto etmek için saat 11.00'de Bakırköy Spor Vakfı'nda basın açıklaması yapacak.
- Brezilyalı top modeller, Zeytinburnu Olivium'da düzenlenen iftar yemeğine katıldıktan sonra, basın mensuplarıyla bowling maçı yapacak.
- Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Avrupa Komisyonu ve Türkiye delegasyonları tarafından imzalanan "AB ve Türkiye'nin Bölgesel Politikaları ve Yerel Kalkınma" hakkında bilgi vermek üzere saat 14.00'te bir seminer düzenleyecek.
- Güneydoğu Anadolu Belediyeler Birliği Olağan Genel Kongresi, saat 14.00'te Belediye Konukevi'nde yapılacak.
- CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in konuşmacı olarak katılacağı "AB Yolunda Türkiye" konulu konferans, saat 14.00'te Selçuk Üniversitesi Alaaddin Keykubat Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde yapılacak.
- Karşıyaka Kaymakamlığı öncülüğünde Karşıyaka Belediyesi ve diğer kamu kurumlarıyla derneklerin katılımıyla düzenlenen "Maganda Kurşununa Son" kampanyası başlatılacak.
- İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, eğitim protokolü imzalayacak. "Bölgesel İzleme Göztergeleri" adlı kitabı tanıtacak olan Köksal, metropoldeki hastane başhekimleriyle de bir toplantı yapacak.
- İtalyan Şirketi Garmon, Ege Bölgesi Sanayi Odası'nı ziyaret edecek.
- EBSO Başkanı Tamer Taşkın, Suriye gezisini değerlendirecek.
- İzmir Kahveciler Odası Başkan adayı İsmail Hakkı Kırdı, basın toplantısı yapacak.
- Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları Birlikleri Ortak Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kaçmaz, saat 10.30'da düzenleyeceği basın toplantısında, eylül ayı Türkiye yaş meyve-sebze ihracatını değerlendirecek.


EKONOMİ GÜNDEMİ

Suriye Başbakan Yardımcısı Al Dardari, DEİK toplantısında
- Suriye Başbakan Yardımcısı Abdullah Al Dardari ve Türkiye'den Sorumlu Devlet Bakanı Dr. Muhammed Yahia Kharratt, saat 16.00'da Ceylan Otel'de Türkiye-Suriye ekonomik ilişkileri kapsamında toplantı düzenliyor.

AP-İTKİB ortak toplantısı
- Çin'in oluşturduğu haksız rekabeti ve hegemonyayı ortaya koymak için bir girişim planlayan AP heyeti, saat 09.00'da Swissotel'de basın açıklaması yapacak.

World Cyber Games Türkiye finalleri başlıyor
- Samsung Electronics'in sponsorluğundaki World Cyber Games 2005'in Türkiye finalleri, saat 10.00'da Taksim'deki Elite Otel'de başlıyor. Finaller 9 Ekim'e kadar devam edecek.

İSMMMO'dan TTK Tasarısı toplantısı
- İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın (İSMMMO) İş Kuleleri'nde düzenlediği seminer saat 13.00'te İş Bankası Kuleleri Oditoryum Salonu'nda yapılıyor. Seminerde Türk Ticaret Kanun Tasarısı ele alınacak. Seminerin oturum başkanlığını İSMMMO Başkanı Yahya Arıkan yapacak.


DÜNYA GÜNDEMİ

Irak yine bombalarla sarsıldı
- Irak halkı yine bombalarla yeni bir Ramazan gününü daha geride bıraktı. Anayasa referandumu için hazırlıklar devam ediyor.

Annan, Avrupa turunda
- BM Genel Sekreteri Kofi Annan, Avrupa turu çerçevesinde Cenevre'deki temaslarına devam ediyor. Annan, daha sonra Portekiz ve İspanya'ya geçecek.

Schröder, Rusya yolcusu
- Almanya Başbakanı Gerhard Schröder, 2 günlük Rusya ziyaretine başlıyor. Şansölye, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşecek.

Blair'in Fransa temasları
- İngiltere Başbakanı Tony Blair, Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac ve Fransa Başbakanı Dominique de Villepin ile görüşecek.

Fransız bakanların Slovakya ziyareti
- Fransa Dışişleri Bakanı Philippe Douste-Blazy ve Fransa'nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakanı Catherine Colonna, Çek Cumhuriyeti ziyaretini tamamlayarak Slovakya'ya geçiyor.

Yehanurov, Belçika'da
- Brüksel'de temaslarda bulunan Ukrayna Başbakanı Yuriy Yehanurov, buradaki NATO karargahını ziyaret edecek.

Orta Asya İşbirliği Örgütü'nün toplantısı
- Rusya, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Özbekistan'ın oluşturduğu Orta Asya İşbirliği Örgütü'nün toplantısı Rusya'da yapılacak.

AB bakanlarının toplantısı
- AB Ulaştırma, Enerji ve Telekomünikasyon bakanlarının Lüksemburg'daki toplantısı sona eriyor.

Nobel Barış Ödülü veriliyor
- Nobel Barış Ödülü bugün sahibini bulacak.

UNESCO Genel Kurul toplantısı
- Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) Genel Kurul toplantısı devam ediyor.

Londra'daki terörist saldırılar 3. ayında
- 52 kişinin hayatına mal olan Londra'daki terör saldırıları 3. ayında.


SPOR GÜNDEMİ

- Almanya ile yarın özel bir karşılaşma oynayacak olan Türkiye A Milli Futbol Takımı, karşılaşmanın hazırlıklarını basına kapalı olarak gerçekleştireceği antrenmanla sürdürecek.
- Alman A Milli Takım Teknik Direktörü Jurgen Klinsmann, Türkiye ile oynayacakları özel maçla ilgili basın toplantısı düzenleyecek. Almanya Milli Takımı, Türkiye maçının hazırlıklarını Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapacağı antrenmanla tamamlayacak.
- Türkiye Ümit Milli Futbol Takımı, Arnavutluk maçının hazırlıklarını sürdürecek.
- Basketbolda 20. Erkekler Türkiye Kupası'nda ilk tur grup mücadeleleri Edirne, Denizli, Şanlıurfa ve Tokat'ta yapılacak 8 maçla başlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber