Tarsus, defne üretiminde pilot bölge oldu

Mersin'in Tarsus ilçesinin defne envanteri için pilot bölge olmasının, Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Daire Başkanlığı (ODÜH) tarafından da onaylandığı bildirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2012 11:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, yaptığı açıklamada, son yıllarda odun dışı orman ürünlerine olan talebi sürdürülebilir şekilde karşılayabilmek için üretimlerin zamanında ve kesim tekniğine uygun yapılması, tahribat görmüş sahaların tekrar üretime kazandırılması, sahaların korunması ve piyasa arz-talep dengesinin takip edilmesi konularına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Odun dışı orman ürünlerinden sürdürülebilir faydalanma için, ODÜH yönetim planlarına uyulması ve yöre halkının bilinçlendirilmesi yanında onlarla işbirliği içinde olunmasının da son derece önemli olduğunu ifade eden Acer, şöyle devam etti: "Envanter ve planlama çalışmasıyla defnenin yayılış alanları ve serveti tespit edilmekte. Üretim sürecinde orman köylüsünün bilinçlendirilmesinin sağlanarak bilinçsiz ve plansız üretim yapılan sahalarını kontrol altına alınmakta. Böylelikle planlı ve sürdürülebilir üretim gerçekleştirerek yöre halkının geliri artırılmaktadır. Kırsal kalkınmaya ve ülke ekonomisine katkıda bulunulurken ormanlara olan baskı azaltılmaktadır. Defne alanlarını makilik ve çalılık görünümden uzaklaştırıp verimli hale getirmek amaçlanmaktadır."

Acer, bölge müdürlüklerinde bir ilk olan bu ODÜH yönetim planının tamamlanmasıyla, başlayan sürecin bundan sonra odun dışı orman ürünleri konusunda yapılacak diğer çalışmalarla da devam edeceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber