Çukurova'da uzaktan eğitim modeli

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2005 14:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ''Bilgisayar Teknoloji ve Programları'' bölümü öğrencileri derse girme zorunluluğu olmadan ''Uzaktan Eğitim'' modeli ile eğitimlerini tamamlıyor.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ''Bilgisayar Teknoloji ve Programları'' bölümü öğrencileri derse girme zorunluluğu olmadan ''Uzaktan Eğitim'' modeli ile eğitimlerini tamamlayabildikleri bildirildi.

Çukurova Üniversitesi Adana Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Alaettin Sabancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki yıl önce başlattıkları bu eğitim modelini ÇÜ'nün dışında Mersin ve Sakarya Meslek Yüksek Okulları'nda da uygulandığını ifade ederek, öğrenciler için büyük rahatlık sağlayan sistemin teknolojinin getirdiği kolaylıklardan kaynaklandığını söyledi.

Sabancı, okullarında verdikleri eğitimin teknolojiyle birlikte değişmeye başladığını belirterek, özellikle uygulanan ''uzaktan eğitim''in çalıştıkları için ya da uzak mesafe nedeniyle okula gidemeyenlerin işine yaradığını belirtti.

Bilgisayar aracılığıyla eğitimin verildiği modelde, öğrencilerin öğretmenleriyle internet aracılığı ile konuştuğunu vurgulayan Sabancı, sistemin örgün eğitimden farkının olmadığını ifade etti.

Sabancı, bu nedenle derslere katılan öğrencilerin eğitimlerine farklı şehirlerde ve mekanlarda devam ettiklerini bildirerek, ''Şifre ile derse giren öğrenci, sınava da evi ya da işyerindeki masasından
katılabiliyor'' dedi.

AÇIKÖĞRETİM'DEN FARKLI

Prof. Dr. Sabancı, dersi veren ile izleyenler arasında etkileşimin olduğu sistemin Açıköğretim Ön Lisans Programlarından farklı olduğunu belirterek, konusunda uzman öğretim elemanı tarafından verilen eğitimin bilgisayar aracılığı ile öğrencilere aktarıldığını kaydetti.

Öğrencilerin derslerde takıldıkları konuları öğretmenlerine yine bilgisayar aracılığıyla yönelttiğini ve cevaplarını alarak bilgilendiğini bildiren Sabancı, sistemin diğer eğitimlerden farkının olmadığına da dikkati çekti.

Sabancı, ''Tek fark, öğretmen ve öğrencinin birbirini görmemesi ve normal arkadaşıyla konuşuyormuş gibi bilgisayar aracılığı ile anlamadıklarını öğretmenine aktarması'' dedi.

Uzaktan eğitim programlarından faydalanmak isteyen öğrencilerin ayrıca eğitimlerini uygulamalı olarak görmesi için de normal eğitim ve öğretim dışında okullarında 15 gün staj yaptıklarını belirten Sabancı,uygulama notlarının da o şekilde değerlendirildiğini söyledi.

Sabancı, öğrencilerin sistemden faydalanması için Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) girmesi ve ''uzaktan eğitim'' bölümü veren branşları seçmesi gerektiğini belirterek, yıllık öğrenim bedelinin de 800 YTL olduğunu söyledi. Sabancı, programda 240 öğrencinin yer aldığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber