Adıyaman Üniversitesi ile Rus üniversiteleri arasında işbirliği

Adıyaman Üniversitesi ile Rusya Federasyonu üniversiteleri arasında işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla Adıyaman Üniversitesi öğretim üyelerinin gerçekleştirdiği bir dizi ziyarette, Rusya Federasyonu'nda bulunan 3 üniversite ile işbirliği anlaşması imzalandı, 3 üniversiteyle de ön görüşmeler gerçekleştirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2012 17:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adıyaman Üniversitesi Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Suat Aşkın ile İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Murat Ayan, 21-29 Ekim 2012 tarihleri arasında Rusya Federasyonu ve Tataristan Özerk Cumhuriyeti'nin farklı şehirleri ve üniversitelerine ziyarette bulundu. Yapılan ziyarette, ön görüşmeleri Haziran 2012'de gerçekleştirilen Rusya Federasyonu'nun köklü üniversitelerinden Kazan Federal Üniversitesi, Naberejniye Çelni Pedagoji Enstitüsü ve Aröl (Aryol) Devlet Üniversitesi ile eğitim işbirliği anlaşmaları gerçekleştirildi.

Adıyaman Üniversitesi heyeti, ziyaret kapsamında yine Rusya Fedarasyonu'nun 3 saygın üniversitesi olan Lobaçevskiy Devlet Üniversitesi, Moskova Devlet Bölge Üniversitesi ve Rusya Plihanova Ekonomi Üniversitesi ile ileri tarihlerde işbirliği anlaşmaları imzalanmak üzere ön görüşmeler yapıldı. İşbirliği anlaşmaları imzalanan ve anlaşma yapmak için ön görüşmeleri gerçekleştirilen Rusya üniversiteleri ile Adıyaman Üniversitesi işbirliği ile önümüzdeki dönemde önemli çalışmaların gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Bu çalışmalar kapsamında, 'Adıyaman Üniversitesinde Rusça Tercümanlığı veya Rus Dili Edebiyatı Bölümü'nün açılması, Adıyaman turizmine ve iki ülke arasındaki turizm potansiyeline katkı sağlaması açısından Rusya üniversiteleri ile ?Turizm' konusunda çalışmaların yoğunlaştırılması ve Adıyaman Üniversitesi ve Rusya üniversiteleri ile çok yönlü bilimsel projelerin hazırlanması' hedefleniyor.

Rusya Federasyonu gezisi kapsamında ziyaret edilen 6 üniversitede, Yrd. Doç. Dr. Suat Aşkın ve Yrd. Doç. Dr. Murat Ayan, 'Türkiye'de Yükseköğretim Sistemleri' ve 'Eğitim Kalitesi' konusunda Rusça, İngilizce ve Türkçe olmak üzere 9 sunum gerçekleştirdiler.

Öte yandan, önümüzdeki yıllarda yürürlüğe girmesi planlanan ve milli bir proje olan 'Mevlana Değişim Programı' sayesinde iki ülke öğrencilerinin ve öğretim elemanlarının değişimi söz konusu olacak. Bu kapsamda, Adıyaman Üniversitesi, anlaşma imzaladığı Rusya Federasyonu üniversiteleri ile karşılıklı öğrenci ve öğretim elemanı değişimi de gerçekleştirebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber