Geleceğin turizmcileri Yozgat'ta yetişiyor

Yozgat'ta 2005-2006 eğitim öğretim yılında hizmete açılan Otelcilik ve Turizm Anadolu Meslek Lisesi'nde okuyan öğrenciler uygulamaları olarak gördükleri eğitimleri ile geleceğe hazırlanıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2012 19:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okulda 4 yıllık eğitimlerini tamamlayarak mezun olan öğrenciler yurdun dört bir tarafında bulunan 5 yıldızlı otellerin yanı sıra turizm alanında da iş bulma imkanına kavuşuyor.

Yozgat Otelcilik ve Turizm Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Mesut Gür, yaptığı açıklamada yaklaşık 7 yıldır eğitim alanında hizmet verdiklerini belirterek, bu yıl 240 öğrenciyle eğitime başladıklarını söyledi. Gür, öğrencilere okulda eğitim süresince yiyecek, içecek hizmetleri ile konaklama alanında bilgiler verildiğini, otel bölümünde nöbetleşe çalışan öğrencilere de cüzi miktarda cep haçlığının verildiğini kaydetti.

Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nden mezun olan öğrencilerin iş sıkıntısı yaşamayacağını ifade eden Gür, "Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz sıkıntı çekmeden rahatlıkla otellerde iş bulabileceklerdir. Öğrencilerimizin büyük bir kısmı kendi alanlarında yüksekokula devam etmek istiyor. Yüksekokula devam ettikleri süre içerisinde de yine otellerde staj yapacaklar, yine iş bulmada bir sorun yaşamayacaklardır." dedi.

Otelcilik ve Turizm Anadolu Meslek Lisesini ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelen Yozgat Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, öğrencilerle bir süre sohbet etti. Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, "Burada eğitim gören öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Eğitim süresince yiyecek, içecek hizmetleri ile konaklama alanında burada vatandaşlara hizmet ediyor. Yine burada bulunan 300 kişilik restoranda düzenlenen düğün ve özel günlerde de yine bu öğrencilerimiz hizmet ediyor. Öğrencilerimizin göstermiş olduğu hizmet kalitesi vatandaşlarımızın beğenisini kazanmıştır. Otellerden okulumuza büyük bir talep gelmektedir. Öğrencilerimizin yazın staj yaptığı otellerin insan kaynakları müdürleri özellikle güney kesiminde bulunan oteller bunlar, okulumuza gelerek öğrencilerimizin kendi otellerinde çalışmasını ya da staj görmesini istiyor. Bu da okulumuzda yetişen öğrencilerin ahlakını ve ve hizmet kalitesini ortaya koyuyor. Bu vesile ile öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve okul idarecilerini bu gayretli ve özverili çalışmalarından dolayı kutluyorum." bilgilerini verdi.

Otelin restoren ve diğer katlarında görev yapan öğrencilerde hem okuduklarını hem de çalıştıklarını belirterek, "Bizler burada hem okuyoruz hem çalışıyoruz. Yemek pişirmesi ve servisinin nasıl yapılması gerektiğini burada öğrendik. Bu öğrendiklerimizi evimizde de yaparak ailemize yardımcı oluyoruz. Onlarda bizim bu kadar yetenekli ve becerili olduğumuzu görünce çok mutlu oluyorlar. Ayrıca bizler buradan mezun olunca üniversiteye devam etsek bile yine otellerde staj yapabilme imkanına sahibiz. Yani iş bulma yönünde her hangi bir sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyoruz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber