Tunceli Emniyet Müdürü Yılmaz: bu tepeler uçurtma tepeleri olmalı

Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, şenlikte yaptığı konuşmada, güvenlik gerekçesiyle tepelerde oluşturulan kontrol noktaları hakkında ilginç açıklamalar yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, güvenlik amaçlı olarak yüksek tepelerde kurulan kontrol noktaları ile ilgili olarak, "Maalesef Tunceli'nin her tepesinde kontrol noktalarımız var. Bu kontrol noktalarının varlığını çocuklarımız, gençlerimiz sorgulasınlar istiyoruz. Bu tepeler uçurtma tepeleri olmalı? dedi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne bağlı illerde uygulanan ve Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen ?Çocuk ve Gençlerimiz İçin Güvenli Gelecek Projesi' kapsamında emniyet müdürlükleri tarafından düzenlenen Uçurtma Şenliği, daha önce birkaç kez terör saldırılarına hedef olan Tunceli'de Polis Özel Harekat Koruma Noktası olan K 3'te gerçekleştirildi. Şenliğe Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, çok sayıda öğrenci ve veli katıldı. Polis tarafından şenliğe katılanlara mangalda sucuk ikram edildi. Öğrencilere dağıtılan uçurmalar rüzgar olmadığı için uçurulamazken, öğrenciler dans edip trambolinde sıçrayarak eğlendiler.

'Tunceli Aleviliğin merkezidir, buraya Alevi polis atansın' sözleri nedeniyle hakkında soruşturma açılan Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, şenlikte yaptığı konuşmada, güvenlik gerekçesiyle tepelerde oluşturulan kontrol noktaları hakkında ilginç açıklamalar yaptı. Yılmaz, ?Maalesef Tunceli'nin her tepesinde kontrol noktalarımız var. Bu kontrol noktalarının varlığını çocuklarımız, gençlerimiz sorgulasınlar istiyoruz. Bu tepeler uçurtma tepeleri olmalı. Bugün Meteoroloji Müdürlüğü'nün rüzgar olacak demesine rağmen rüzgar olmadı. Ancak bundan sonra çocuklarımız kendilerine hediye ettiğimiz uçurtmalarla buraya çıkıp özgürce uçurtma uçuracaklar? dedi.

Şenliğe katılan çocuklar ise, koruma tepesinin birkaç kez PKK saldırısına uğradığını, polislerin bu tepelerden şehrin güvenliğini sağlamak üzere nöbet beklediklerini dile getirerek, Emniyet Müdürü Yılmaz'a teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber