'Mendil satan çocuklardan alışveriş yapıp, onları sokağa bağlamayın'

Sokak ve trafik lambalarında dilenen, mendil satan, araba temizleyen çocuklara verilen paralar, onların sokakta kalmalarına sebep oluyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir çocuğun yerinin sokak veya trafik lambaları olmadığını belirten Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Oktay Yıldızer, "Lütfen, vicdanınızı rahatlatmak için onlardan alışveriş yapmayın. Aldığınız her mendil, verdiğiniz her kuruş para, maalesef onları sokağa sıkı sıkı bağlamakta ve çalışmaya mecbur bırakmaktadır." dedi.

Sokakta tartıcılık yapan, mendil satan çocuklardan yapılan alışverişlerin onlara yapılan iyilik değil, kötülük olduğunu anlatan Şube Müdürü Yıldızer, trafik ışıklarında araba temizleyen çocuklara para verilmemesini istedi. Yıldızer, şunları kaydetti: "Bir çocuğun yeri ailesidir. Ailede sıcaklığı, sevgiyi görmeyen çocuklar zamanla suça yönlenebilir. Vatandaşlarımızın özellikle sokakta ve trafik ışıklarında mendil satan çocuklardan alışveriş yapmamaları lazım. Bu tür çalışan çocuklardan yapılan alışverişler onları sokağa bağlamaktadır. Bizler de çocuklarımızın hayatlarının doğal akışı içerisinde, sahip oldukları hak ve sorumluluklarının bilinciyle güvenli ve huzurlu yaşamlarının sürekliliğine en üst düzeyde katkı sağlamak istiyoruz. Amacımız; bütün çocukların temel haklarını özgürce kullanabilecekleri ortamların hazırlanmasına katkı sağlamak, 18 yaş altı çocuk suçluluğunu asgari seviyeye indirmek, suç mağduru ve suça bulaşmış çocukların adli ve idari işlemlerin en kısa zamanda sağlıklı bir şekilde neticelendirmektir."

Kurdukları internet sitesine de büyük önem verdiklerinin altını çizen Çocuk Şube Müdürü Yıldızer, sosyal paylaşım sitelerinden de çocukların kendilerine ulaşabildiğini söyledi. Çocukların, kendilerine sanal alemden gönderdikleri her türlü görüş ve öneriyi değerlendirmeye aldıklarını vurgulayan Yıldızer, "Çocuklar korunmaya muhtaçtır. Onların gelişimine katkı koyacak her türlü projeyi destekliyoruz." diye ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber