Özbekistan'a karşı sevgi doluyuz

Özbekistan Cumhuriyetini Sevenler Derneği Başkanı Gürbüz Dönmez, Özbek halkına karşı büyük bir muhabbet beslediklerini söyledi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 16:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkan Gürbüz ve dernek üyesi bir grup işadamı, Özbekistan'ın İstanbul Başkonsolosu Abrar Gulyamov'a nezaket ziyaretinde bulundu.

Konuklarını samimi bir şekilde karşılayan Başkonsolos Gulyamov, misafirlerine Özbek samsası ve pilavını ikram etti. Başkonsolos Gulyamov'a ayrıca misafirlerine Özbekistan'dan getirilen kavun ikram etti.

Davetlilerin uzun süre sohbet etme imkânı bulduğu ziyarette, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın Özbekistan'a yaptığı son ziyaretinin, iki ülke ilişkileri için önem teşkil ettiğine dikkat çekildi.

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Dernek Başkanı Dönmez, Türk halkı olarak Özbekistan ve halkına büyük bir muhabbet beslediklerini söyledi. Dönmez, ?Biz Özbekistan'a karşı çok sevgi ve muhabbet doluyuz. Bunun ölünceye kadar devam etmesini istiyoruz? diye konuştu.

Özbekistan ve Türkiye arasında yaşanan bazı sorunların abartılmaması gerektiğini belirten Dönmez ?Ailelerde, anne-baba, oğul-baba arasında da sorunlar yaşanıyor. Bunların yanında, iki ülke arasında var olarak gösterilen sorunlar, çok küçük kalır.? dedi.

Dönmez, Özbekistan ve Türkiye arasındaki ilişkileri daha da geliştirme ve yakınlaştırma adına bir dizi kültürel faaliyet ve etkinliklerinin olacağını sözlerine ekledi.

İzmir merkezli Özbekistan Cumhuriyetini Sevenler Derneği Yaklaşık sekiz yıldır faaliyetlerini sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber