Şehit aileleri, istediği zaman devlet büyükleriyle görüşme imkanına sahip

Bingöl Şehit Aileleri Gaziler ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Başkanı Ziya Sözen, "Biz şehit aileleri istediğimiz zaman yetkililerle ve devlet büyüklerimizle görüşme imkanına sahibiz. Bu diyalog kanallarını kullanmak en doğru yöntemdir." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 19:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İllegal örgütlerin ve terör örgütlerinin hak arama yöntemi olarak kullandığı bir yöntemi, şehit ailelerinin hak aramak için kullanmasının doğru olmadığını söyledi. Sözen, "Şehit ailelerinin haklarını hukuklarını aramalarından daha doğal bir şey olamaz. Ama bu hak arama yöntemi terör örgütlerinin illegal örgütlerin kullandığı yöntemle aynı olmamalıdır. O zaman farkında olmadan illegal örgütlerin hak arama yöntemini meşrulaştırırız. Biz BİŞHAK olarak öyle bir illegalitenin içinde yer almayacağız." diye konuştu.

Şehit aileleri ve gazilere bir takım haklar verilmesi yönünde çıkarılan yasada eksiklikler olduğunu belirten Sözen, "Çıkarılan yasanın uygulanmasında da aksaklıklar mevcuttur. Bu aksaklıkların ve eksikliklerin giderilmesi diyalog yöntemiyle olmalıdır. Kaldıki biz şehit aileleri istediğimiz zaman yetkililerle ve devlet büyüklerimizle görüşme imkanına sahibiz. Bu diyalog kanallarını kullanmak en doğru yöntemdir. Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz üzerinden getirim sağlamak isteyen gruplar olabilir. Biz bu grupların eline malzeme vermemeliyiz. " açıklamasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber