Muhtar, kaymakamdan kurs istedi

Hisarcık ilçesine bağlı Şeyçakır köyü muhtarı Muhtarı Mehmet Acar, Kaymakam Mehmet Sayın'dan öğrencilere yönelik kurslar açtırmasını istedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 20:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaymakam Sayın, köyün ve vatandaşların dert ve sıkıntılarını dinlemek amacıyla köy konağında köylülerle bir araya geldiği toplantıda konuşan Köy Muhtarı Mehmet Acar," Köyümüzden taşımalı olarak Hisarcık ilçesine giden ve dersleri 5. sınıf öğrencilerinden önce biten küçük öğrenciler okulda 1 saat boşta bekletiliyor. Boşa geçen zamanı değerlendirme açısından küçük öğrencilere yönelik Halk Eğim Merkezi tarafından eğitici kurslar açılmasının öğrencilerimiz açısından yararlı olacağına inanıyorum. Bu arada köyün mevcut kanalizasyonu özellikle kış aylarında sık sık tıkanıyor, bu nedenle kanalizasyon şebekesine ek logar yapılmasını ya da şebekenin yenilenmesini istiyoruz" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Cebeci, "Yeni eğitim ve öğretim sisteminde 5. sınıf öğrencileri diğer öğrencilerden 1 saat fazla ders görüyor. Bu durum bizim açımızdan sıkıntı verici bir şey. Bu nedenle taşımalı alt sınıf öğrencilerini güvenlik açısından sınıflarda bekletiyoruz. Çift hat olan köy güzergahındaki öğrencilerini gönderiyoruz. Ancak tek hat olan güzergahlar için bölünme yapamıyoruz. Egzersiz programları çerçevesinde küçük öğrencilere yönelik kurslar açarak aradaki boşluğu değerlendireceğiz. Şu anda bazı okullarımızda egzersiz programı çerçevesinde kurslarımız açıldı. Açılmayan okullarımızda da kısa sürede bu kursları açacağız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber