Şehit olan askerlerden geriye yürek burkan hikayeler kaldı

Kimi yeni evlenmişti, kiminin düğünü yaklaşıyordu, kiminin eşi hamileydi... Siirt'te şehit olan askerlerin hikayeleri yürek burktu.

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 10 Kasım 2012 23:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ömer Büyükköse'nin 3 hafta sonra düğünün olduğu öğrenildi.

Kahramanmaraş'ta şehidin evine gelen askeri yetkililer, şehidin baba Süleyman Büyükköse'nin düğün hazırlıkları için Siirt'te olduğunu öğrendi.

Şehidin akrabası Türkan Baysal, şehit Büyükköse'nin Aralık ayının ilk haftasında düğününün olduğunu söyledi.

Baba Süleyman ile diğer yakınlarının perşembe günü düğün hazırlıkları için Siirt'e gittiğini belirten Baysal, şöyle konuştu: ''Ömer'in 3 hafta sonra düğünü olacaktı. Düğün hazırlığı için babası, halası, gelin Kübra ile kardeşi Siirt'e çeyizini götürdü. Ömer Büyükköse'nin halası Ayşe Kılıçkıran benim üst komşum. Kendisiyle telefonla görüştüm. Bana, 'Ömer dün saat 16.00'ya kadar evdeydi. Sonra operasyona çıktı. Evi çok beğendi' dedi. Çok üzüldük.''

Üç yıl önce göreve başlayan şehit Büyükköse'nin ailesinin 4 çocuğundan biri olduğu belirtildi. Şehidin cenazesinin yarın Kahramanmaraş'ta toprağa verilmesi bekleniyor.

EVLENELİ BİR AY BİLE OLMADI

Şehit Astsubay Kıdemli Üstçavuş Hakan Gemici'nin ise 18 Ekim'de evlendiği öğrenildi. Şehidin amcası Yavuz Gemici, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Vatan sağ olsun, Allah rahmet eylesin, Allah mekanını cennet eylesin. 18 Ekim'de burada düğününü yaptık. Düğünden sonra buradan kendisini uğurladık. Şimdi şehit olduğunun haberini aldık. Devamlı 'vatan sağ olsun' diyoruz ama yine de söyleyelim. Çok acıymış. Allah mekanını cennet etsin'' diye konuştu.

18 Ekim'de Elif Gemici ile evlenen şehit Hakan Gemici'nin, 5 yıldır asker olduğu öğrenildi.

'OĞLUMUN ÖLECEĞİ İÇİNE DOĞMUŞ'

Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Erkan Yalçın'ın Bartın'daki evine de ateş düştü. Şehidin Annesi Zeynep Yalçın, oğlu Erkan Yalçın ile en son Kurban Bayramı'nda görüştüklerini anlatarak, ''Telefonla en son 3 gün önce görüşmüştük. Dün akşam arayacaktım, gece oldu görevdedir telefonu açamaz diye arayamadım. Bir oğlum polis, iki 2 oğlumu da gururlanarak ve severek subay yaptım. Son geldiği bayramda 'Anne ben bu bayram çok gezeceğim, herkesi görmek istiyorum' demişti. Oğlumun öleceği içine doğmuş. Vatan sağ olsun. Ama evladın gitmesi çok acı bir şey. Seve seve subay oldu kuzum. O elbiseyi 17 yaşında giymişti beni kuzum'' şeklinde konuştu.

EŞİ 3 AYLIK HAMİLEYDİ

Şehit Pilot Üsteğmen Yakup Çınar'ın (27) baba evinde de yas var. Şehit Yakup Çınar'ın iki yıl önce Fethiye Çınar ile evlendiği, eşinin 3 aylık hamile olduğu belirtildi.

EŞİNE SÖYLEYEMEDİLER

Jandarma Üsteğmen Ersan Yenici'nin şehit haberi Kırklareli'ndeki baba ocağını yasa boğdu. Haberi alan anne ve baba yıkılırken, şehidinin 2 kız çocuk sahibi olduğu ve acı haberin eşine söylenmediği öğrenildi.

3 AY ÖNCE BABASINI KAYBETTİ

Kazanın şehitlerinden Jandarma Uzman Çavuş Halil İbrahim Çelik de 3 ay önce babasını kaybemişti. Acı haberlerle sarsılan şehidin yakınları Çelik'in yaklaşık 3 ay önce babası Naci Çelik'in vefatı dolayısıyla cenaze töreni için Kayseri'ye geldiğini söyledi.

ASKERLİK SONRASI UZMAN OLDU

Acının bir diğer adresi de Mersin'di. Jandarma Uzman Çavuş Eren Kızılgedik'in şehit haberini alan ailesi gözyaşlarına hakim olamadı. Kızılgedik'in, askerliğini yaptıktan sonra uzman çavuşluk sınavını kazanarak askeri personel olduğu öğrenildi.

BABA OLACAKTI

Erzurum'daki evlerinde oğullarının acı haberini alan Güneş ailesi büyük üzüntü yaşadı. Acılı anne, 1.5 yıl önce sınavı kazanarak uzman çavuş olan Uzman Çavuş Kürşat Güneş'in, eşinin 2 aylık hamile olduğunu söyledi.

3 AY ÖNCE TAYİN OLMUŞTU

Adana'nın Feke ilçesine bağlı Gürümze nüfusuna kayıtlı olan şehit Jandarma Uzman Çavuş Erdal Tekin'in 3 ay önce Tokat'tan Siirt'e tayin olduğu bildirildi. Baba Rafi Tekin, Ramazan Bayramı'nda eve gelen oğluyla 3 gün önce telefonla görüştüğünü anlattı ve ''Vatan sağ olsun, milletimizin başı sağ olsun'' dedi.

'ŞEHİT İSTEMİYORUZ' DEDİ ŞEHİT OLDU

Siirt, şehit Jandarma Uzman Çavuş Dinçer Ersoy'un ise ilk görev yeriydi. Bekar olan Ersoy'un sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı bir fotoğrafta, ''Yeter artık şehit vermek istemiyoruz'' şeklinde yorum yazdığı dikkat çekti.

BELDEDE EĞLENCELER İPTAL

Kayseri'nin diğer şehidi de Jandarma Uzman Onur Karasungur... Karasungur'un Bünyan ilçesi Elbaşı beldesindeki baba evine gelen askeri yetkililer, acı haberi baba Bilge ve anne Hanife Karasungur'a verdi. Gözyaşlarına hakim olamayan anne ve babayı yakınları teskin etmeye çalıştı. Bu arada, beldede yarın yapılması planlanan 3 ayrı düğünde müzik eğlence bölümlerinin iptal edildiği belirtildi.

GAZİANTEP ŞEHİDİNE AĞLIYOR

Ateşin düştüğü evlerden biri de Gaziantep'teydi... Jandarma Uzman Çavuş Serkan Perişan'ın şehit haberini alan (24) ailesi gözyaşlarına boğuldu. Serkan Perişan'ın vatani görevini yaptıktan sonra uzman çavuş olmak istediğini ve yaklaşık 1,5 yıl önce göreve başladığı belirtildi. 3 ay önce Giresun'dan sonra Siirt'e tayin olan Perişan, ailesinin 7 çocuğundan biriydi.

İZİN DÖNÜŞÜ ŞEHİT OLDU

Aynı kazada şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Yusuf Tüfekçi'nin (22) Gümüşhane'deki baba evinde yas var. Gözyaşlarını tutamayan baba Kenan Tüfekçi, oğlunun izinli olarak geldiği köyünde, bir düğüne katıldıktan sonra 3 Kasım Cumartesi günü birliğine döndüğünü söyledi.

GEÇİCİ GÖREV YERİYDİ

Şehit Jandarma Pilot Yüzbaşı Anıl Barış Çetin'in, Ankara'da görev yaptığı, geçici görevle Siirt'te bulunduğu öğrenildi. Ankara'da öğretmen olan Çiğdem Çetin ile 3 yıllık evli olduğu öğrenilen Çetin'in acı haberi ailesine, Kaymakam Nazmi Günlü, Garnizon Komutanı Binbaşı Tarık Ercan ve İlçe Emniyet Müdür Vekili Zafer Mercan tarafından verildi. Lenf kanserini 3 yıl önce yenen baba Abdullah Çetin ile anne Nevin Çetin, sağlık ekiplerinin kendilerine sakinleştirici iğne yapmasına müsaade etmedi.

YENİ EVLENMİŞTİ

Hava Teknik Astsubay Üstçavuş Vedat Avcı'nın (25) şehit haberi Denizli'deki baba evine ulaştı. Babası birkaç yıl önce vefat ettiği öğrenilen Avcı'nın şehit olduğu haberi annesine verilirken sağlık görevlileri de hazır bulundu. Afyonkarahisar'ın Dazkırı ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Avcı'nın yeni evlendiği öğrenildi.

2 ÇOCUĞU BABASIZ KALDI

Piyade Uzman Çavuş Mesut Şeker'in (32) acı haberi, Konya'nın Akşehir ilçesindeki baba ocağına ateş düşürdü. Oğlunun şehit olduğu haberini alınca fenalaşan anne Ayşe Konuk, ''Bir hafta önce rüyamda gelinlik giymiştim. Gelinliği giydim ve sonra çıkardım. Beyaz gelinlik kefene çıkar diye söylendim. Gelinlik oğlumun kefeni çıktı. İki yıldır oğlumu görmüyordum. Gelmiyordu 2 yıldır. Babasının vefatından sonra görmedim annesiz büyüdü. Babaannesine gelirdi. Hasretlik var. O dünyaya koydum oğlumu hasretle'' diye konuştu.

Mevlüt Kağan (6) ve Merve (9) isminde 2 çocuğu olan Şehit Piyade Uzman Çavuş Mesut Şeker'in, babasını henüz 4 aylıkken kaybettiği öğrenildi.

ntvmsnbc ve Ajanslar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber