Meclis'te günlük 500 kişilik yemek artıyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Kasım 2012 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Her gün 8 bin kişinin yemek yediği Meclis'te günlük yaklaşık 500 kişilik yemek artıyor. Tencerede artanlar 500 kimsesizi, tabaklarda kalan ise 4 bin köpeği doyuruyor.

TBMM Genel Sekreterliği'nin bir süre önce başlattığı ?Fazla Yemekler Çöp Değil, Kimsesizlere ve Hayvan Barınaklarına, İsrafa Son? kampanyası olumlu sonuç verdi. TBMM yönetimi, duyarlılık yaratmak için önce yemek masalarına, ?Yemek tabaklarınıza kürdan atmayın, artan yemekler barınaklara gönderiliyor? notunu koydu. İkinci aşamada, yemekler ikiye ayrıldı. Tencere ve kazanlarda kalan ?kullanılabilecek günlük yemekler? Ankara Valiliği'nin kiraladığı otelde kalan kimsesiz ve sokakta yaşayan insanlara gönderiliyor. Demetevler Onkoloji Hastanesinde yakınında hasta yakınlarının kaldığı pansiyona da bu yemeklerden servis yapılmaya başlandı.

BİR HAFTA ÖNCE BAŞLADI

Hayvan barınaklarında çalışanlara da sefertaslarıyla, Meclis yemekleri gönderiliyor. Her gün 8 bin kişinin yemek yediği Meclis'te günlük 500 kişilik yemek artıyor. Tabaklarda kalan artık yemekler ise geçtiğimiz haftadan itibaren hayvan barınaklarına gönderilmeye başlandı. TBMM kampusuna her gün saat 15.00'te gelen Büyükşehir Belediyesi'ne ait araçla, özel hazırlanan çelik kaplara aktarılan yemekler, Gölbaşı'nda bulunan Meliha Yılmaz Vakfı Köpek Barınağı'na gönderiliyor. Tabak artığı yemeklerden 4 bin köpek yararlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber