Lösemili çocuklar, Belediye Başkanı Kara'yı ziyaret etti

Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla LÖSEV Osmaniye İl Temsilcisi Gülçin Apak ile lösemili çocuklar ve aileleri, Belediye Başkanı Kadir Kara'yı makamında ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2012 20:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Kadir Kara, lösemi hastalığının toplumda çok iyi anlaşılmadığını dile getirdi. Kara, ileriki günlerde LÖSEV il temsilciliği, lösemili çocuklar ve ailelerine bir yemek vererek, sorunlarını daha kapsamlı olarak dinleyeceğini söyledi. Kara, şöyle konuştu:

"Bu çocuklarımıza Cenab-ı Mevla'dan acil şifalar ihsan etmesini niyaz ediyoruz. Bu hastalığa yakalanmış bütün çocuklarımıza bu duayı yapıyoruz. Ben bu gün burada lösemi hastalığının çok iyi anlaşılmadığını gördüm. Bu bir bulaşıcı hastalık değildir. Her şeyde olduğu gibi bu da Cenabı Mevla'nın bir takdiridir. Mücadele edildiği zaman başarı sağlayan ve sonuç alınan bir hastalıktır. Hem devlet olarak, hem millet olarak, hem de kurumlar olarak bu çocuklarımıza sahip çıkmaya çalışmak bizim asli görevlerimizden bir tanesidir. Hem insani, hem vicdani, hem ahlaki ve toplumsal sorumluluk olarak bunu yapmak zorundayız. Ciddi anlamda ailelerimizin ifade ettiklerinden çok duygulandığım, onların dile getirdikleri yaşadıklarını, kan bulamak için verdikleri mücadeleyi, çocukların ateşlendikten sonraki yaşadıkları stresi, gerilimi ifade ettikleri zaman duygularımı anlatacak söz bulamıyorum. Toplumun her kesimine şu çağrıda bulunmak istiyorum. Zaman zaman ailelere yardımda bulunuyoruz. Şehrimizde bulunan insanlarımız yardım etmek istediklerinde diğer kurumlarla irtibata geçtikleri gibi LÖSEV'le de irtibata geçebilirler. Onların burada il temsilcisi bulunuyor. Bu ailelere yardım ve destekte bulunabilirler. Bizde kendi kaynaklarımız ölçüsünde bu yardımı yapmaya çalışacağız." dedi.

LÖSEV İl Temsilcisi Gülçin Apak ise "Lösemi Haftası münasebetiyle Belediye Başkanımızı ziyarete geldik. Osmaniye'de 100'e yakın lösemili çocuğumuz bulunmaktadır. Lösemi hastalığı bulaşıcı olmayan, tedavi edilebilen bir hastalıktır. Bu konuyu basın aracılığı ile duyurmak istiyoruz. Sayın başkanımızdan da lösemili ailelerimiz için destek bekliyoruz." diye konuştu.

Belediye Başkanı Kadir Kara ziyaret esnasında çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber