Çanakkale Belediyesi 1,2 milyon lira zarara uğratılmış

Çanakkale Belediye Başkanı Ulgür Gökhan, su birimine yönelik operasyondan sonra Sayıştay denetçilerinin yaptığı tespit sonucunda, belediyenin 1,2 milyon TL civarında zarara uğratıldığının ortaya çıktığını açıkladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2012 13:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gökhan, "Bizim yaptığımız tespitlere göre ise zarar 200 bin TL." dedi.

Başkan Gökhan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü'nün eleştirilerine cevap vermek için bir basın toplantısı düzenledi. Belediye meclis salonundaki toplantıda Gökhan, geçen mayıs ayında Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'ne yapılan yolsuzluk operasyonunda gelinen noktayı da değerlendirdi. 91 kişinin gözaltına alındığı operasyondan sonra Sayıştay denetçilerinin yaptığı incelemeye göre belediyenin 1,2 milyon TL zarara uğradığını belirten Gökhan, kendilerinin yaptığı tespit sonucu ise zararın 200 bin TL civarında olduğunu söyledi. Gökhan, "Bunu savcılıkla paylaştık, raporları gönderdik. Soruşturma devam ediyor. Sonuçta net bir rakam ortaya çıkacak. Ondan sonra kim bundan menfaat sağlamışsa onlara tekrar bunları borç olarak yazıp tahsil edeceğiz. Tahsil edemediklerimiz olabilir. Biz buradaki sıkıntıların hepsini takip ediyoruz. Polisin dinlemesi ve hareketiyle daha hızlı ortaya çıktı. Biz sistemden bunları kontrol edinceye kadar savcı ve polis hızlı davrandı. Elde edilen rakamın gerçekle alakası yok. Başsavcı da 7 milyon dolar civarında bir rakamdan söz etti, o dolar değil." şeklinde konuştu.

Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'nün sistemini çalışanlarıyla baştan aşağıya iyileştirdiklerini belirten Gökhan, operasyondan sonra bir kişiyi işten attıklarını söyledi. Soruşturmanın sonucuna göre diğer sanıkların durumunu da ele alacaklarını belirten Gökhan, önlemlerini şöyle sıraladı: "Akıllı sayaçların ihalesini yaptık, bozuk akıllı sayaç kalmayacak. Kontrol sistemini daha da sıklaştırdık, yeni elemanlar aldık. Kesme ve bağlama işlemlerini belediye üstlendi, müteahhite vermiyoruz. Su fiyatlarında yüzde 17 civarında indirim yaptık. Bir daha bu tür olayların yaşanmaması adına eksikliğimizi tespit ettik ve tedbirleri aldık."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber