Altepe: Bursa, bilimin de merkezi olacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Bilim ve Teknoloji Merkezi bir ayda 12 bin ziyaretçiyi ağırladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2012 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin, açıldığı günden bu yana büyük ilgi gördüğünü vurguladı. Altepe, öğrencilerin okullarında öğrendikleri bilgileri, Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde uygulama imkanı bulduklarını, bunun bilime ilgisi olan çocukların kendilerini geliştirmesine imkan sunduğunu kaydetti.

Bilimsel, uygulamalı eğitime elverişli yapısıyla Türkiye'nin en kapsamlı bilim merkezi olarak yerini alan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, öğrenciler kadar büyüklerin de eğlenerek bilgi sahibi oldukları bir mekan haline geldi. Özel Osmangazi İlköğretim Okulu öğrencileri ile birlikte deney yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, geleceğin bilim insanlarının bu merkezde yetişeceğini söyledi.

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin Merinos yerleşkesinde 138 deney düzeneği bulunduğunu belirten Altepe, merkezin, TÜYAP Fuar Alanı'nın yanında yapılan ana binasının da tamamlanmasıyla deney düzeneklerinin sayısının 240'ı bulacağını ifade etti. Başkan Altepe, "Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, Türkiye'nin en kapsamlı bilim ve teknoloji merkezidir." diye ifade etti.

Altepe, Bursa'nın bilimsel uygulamalarda da öncü olması ve diğer illere örnek teşkil etmesini önemsediklerini vurguladı. Bursa'nın yanı sıra çevre illerden gençlerin de bu merkezden yararlanabileceğini kaydeden Altepe, "Bursalılar, bu imkanlardan yararlansın istiyoruz. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, Türkiye'deki mevcut merkezlerin en kapsamlısı. Bu merkezin oluşturulması için Güney Afrika'dan Kuveyt'e, Asya'dan Avrupa'ya kadar her ülkedeki bilim merkezlerini inceledik." dedi.

Başkan Altepe, merkezdeki deney düzeneklerinin de bir kısmının yurt dışından alındığını, bir kısmının da yerli üretim olduğunu ifade ederek, "Bu deney düzeneklerinin üretimi için de tesisler oluşturuldu. Bu, uzun vadeli bir çalışma. Şu an kullanılan deney düzeneklerinin gelecekte de yenilenmesi ve onarımları için gerekli altyapının sağlanması için yerli üretim sistemi oluşturuldu." diye konuştu.

Bursa'daki iş adamlarından da Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin oluşturulmasında destek aldıklarını kaydeden Başkan Altepe, merkeze, bugüne dek en büyük desteğin Zorlu Grubu tarafından verildiğini söyledi. Altepe, Bilim ve Teknoloji Merkezi'ne maddi destek veren her iş adamı ve firmanın adlarının deney düzenekleri üzerinde yer aldığını dile getirdi. Başkan Altepe, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür A.Ş tarafından yürütüldüğünü ifade etti.

Bursa Kültür A.Ş Genel Müdürü Rıfat Bakan da Türkiye Bilim Merkezleri Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü tarafından okullardaki eğitim programları incelenerek derlenen sistemin, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde hazırlandığını söyledi. Rıfat Bakan, bu sayede öğrencilerin derslerde gördüklerini merkezde pratik olarak uyguladıklarına dikkati çekti.

Bugüne kadar bilimsel deney düzeneklerini görmek için İstanbul'a gittiklerini belirten Özel Osmangazi İlköğretim Okulu öğrencileri, kendilerine böylesine mükemmel bir merkez kazandıran Başkan Altepe'ye teşekkür etti. Derslerdeki teorik bilgileri uygulama imkanı bulan öğrenciler, ilgileri doğrultusunda deney düzeneklerini yakından inceledi. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'ndeki ?Mekanik-Dinamik-Mühendislik Yapıları', ?Elektrik-Elektronik-Mıknatıs', ?Enerji-Isı-Sıcaklık-Ses', ?Renk-Işık-Göz', ?Su', ?Tabiat ve Jeoloji-Biyoloji-Anatomi', ?Hava-Uzay-Astronomi', ?Kimya', ?Matematik', ?Haberleşme-İletişim', ?Eğlence', ?Özel Tasarım Alanları' ile ?Suyun Serüveni' ve ?Yenilenebilir Enerji' galerilerini ilgiyle gezen öğrenciler, daha sonra Başkan Altepe ile birlikte merkezin gösteri ekibinin interaktif gösterisini beğeniyle izledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber